ABC Politik

Gündem

15 kişi hayatını kaybetmişti: Diyarbakır’da yangın çıkartma memurları mı var?

15 kişi hayatını kaybetmişti: Diyarbakır’da yangın çıkartma memurları mı var?
Email :

Silvan Belediye Eşbaşkanı Kadri Esen, Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğü Memuru M.S.’nin yangın çıkarırken yakalanıp polisse teslim edildiğini söyledi. Kadri Esen, “Yangın çıkartma memurları mı var?” diye sordu.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Diyarbakır – Mardin sınırında 20 Haziran 2024 tarihinde çıkan ve 15 yurttaşın hayatını kaybettiği yangın akıllardaki yerini korurken Diyarbakır’ın Silvan ilçesinin DEM Partili Eş Belediye Başkanı Kadri Esen’den dikkat çeken bir açıklama geldi.

Kadri Esen, Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğü memuru M.S’nin yangın çıkarırken belediye personeli tarafından yakalanıp polise teslim edildiğini ve yangnın da çevreki yurttaşlar tarafından söndürüldüğünü söyledi.

“YANGIN ÇIKARTMA MEMURLARI MI VAR?”

Esen, İçişleri Bakanlığı ve Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğü’nü etiketlediği sosyal medya paylaşımında “Yangın çıkarma memurları mı var?” diye sordu.

Kadri Esen’in paylaşımı şu şekilde:

“YANGIN ÇIKARTMA MEMURLARI MI VAR?

TEDAŞ’ın ihmalkarlığı yüzünden Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçelerinde çıkan ve 15 yurttaşın ölümüne sebeb olan yangından sonra ilçemiz Silvan’da ilginç bir olay yaşandı. Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğü memuru M.S. ilçede bulunan Elbat Dağı’nda yangın çıkartırken belediyemizin personelleri tarafından yakalanıp polise teslim edildi.

Orman memuru M.S.’nin yakalanmasından sonra ateş çevreye fazla zarar vermeden vatandaşlar tarafından söndürüldü.

Konuya ilişkin açıklamanın yapılmasını ve M.S.nin akıbetini açıklanmasını bekliyoruz.”

EMO Diyarbakır’dan yangın raporu: Sigortalar yerinde değildi

Diyarbakır İtfaiyesi raporu: Yangın elektrik tellerinden çıktı