ABC Politik

Dünya

Fidan hem Esad’a hem ÖSO’ya oynadı

Fidan hem Esad’a hem ÖSO’ya oynadı
Email :

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a yapılan görüşme çağrısına “son derece kıymetli” diyen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ÖSO’ya ise, “Onları ortada bırakmayız” dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faisal bin Farhan ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Hakan Fidan basın toplantısında hem Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile bir süredir dillendirilen “normalleşme” ve eski adı Özgür Suriye Ordusu(ÖSO) olan ve Türkiye ile sınır bölgelerinde kontrolü elinde bulunduran ve AKP’nin desteklediği Milli Suriye Ordusu adı altında toplanan muhalif silahlı gruplarla ilişkiler hakkında açıklamalarda bulundu.

Beşar Esad’a yapılan çağrının önemine değinen Fidan, “Suriye ilgili olarak Cumhurbaşkanımız liderlik vizyonunu kullanarak en üst düzeyden bir barış çağrısında bulunmuştur. Bu son derece kıymetli bir çağrıdır. Umarım bunun değerini anlarlar” dedi.

“ORTADA BIRAKMAYIZ”

Hakan Fidan, Esad yönetimiyle normalleşme çağrısı sonrası, kontrol ettikleri bölgelerde Türk Bayrağı’na, Türk askerlerine ve Türk TIR’larına saldırıların yaşandığı muhalif gruplarla ilişkilere de değindi.

“Normalleşme” ve çocuk tacizi provokasyonunun ardından Suriye’de Türk Bayrağı’na saldırı!

AKP iktidarının 19 Şubat 2015 tarihinde ABD ile imzaladığı “Eğit – Donat” mutabakatı ile eğitim ve lojistik destek verdiği muhalif grupların “Türkiye’nin güvenliği için fevkalade adım attığını savunan Fidan şunları söyledi:

“Suriye muhalefetinin rejim ile nasıl bir ilişki kuracağı kendi kararları. Bu kardeşlerimiz bulundukları bölgede ülkemize daha fazla göçmen gelmesini engelliyor. Onları ortada bırakmayız. Ülkemizin güvenliği için fevkalede adım atıyorlar. Teröre karşı omuz omuza mücadele ettik.”

Putin, Batıyla ilişkiler üzerinden tehdit ettiği Erdoğan’ın “BRICS ilgisi”nden memnunmuş!

Reddedilen Türkiye talebini değiştirince Rusya hemfikir oldu