ABC Politik

Gündem

FETÖ’den sonra MHP’nin mi önü açıldı?

FETÖ’den sonra MHP’nin mi önü açıldı?
Email :

Özel Hareket Başkanı Süleyman Karadeniz’in MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin elini öpmesine tepki gösteren ABC Politik Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, “Fethullah Gülen Çetesi’nden sonra emniyette ve adliyede merak ediyorum ben, MHP örgütlenmesinin mi önü açıldı?” diye sordu. Prof. Dr. Emre Kongar ise Süleyman Karadeniz’e eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in hayatını kaybetmesi davasında karartma iddialarını hatırlatarak tepki gösterdi.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Fethullahçı Terör Örgütü’nün(FETÖ) düzenlediği 15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi’nin yıl dönümü nedeniyle gerçekleştiği ziyarette Özel Harekat Başkanı Süleyman Karadeniz’in Devlet Bahçeli’nin elini öpmesine yönelik tepkiler sürüyor.

ABC Politik Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ve Gazeteci Yazar Prof. Dr. Emre Kongar’ın TELE1 ekranlarında hafta içi her akşam gündemi yorumladığı 18 Dakika programının dün akşamki bölümünde ele alınan konulardan biri de “el öpme krizi” idi.

Merdan Yanardağ, Süleyman Karadeniz’in bu hareketiyle toplumun güvenini kaybettiği değerlendirmesinde bulunarak emniyet ve yargıda FETÖ’nün yerine MHP’nin mi geçirildiğini sordu.

Yanardağ, “Herhalde Devlet Bahçeli’nin sayesinde o makama geldiğini düşünmüş olacak ki O’na minnetini sunuyor. Ben şimdi merak ediyorum: Bu polis şefine bu millet güvenir mi artık? Nasıl güvenecek insanlar bu polis şefine? Çünkü MHP, Ülkü Ocakları vesaire bu toplumun hafızasında başka bir biçimde de anılıyor değil mi? Maraş Katliamı, Sivas, Çorum katliamları, aydın cinayetleri, Abdi İpekçi cinayeti, Bahçelievler katliamları vesaire. Açın Sıkıyönetim Mahkemesi tutanaklarını ve açın iddianameleri göreceksiniz. Fethullah Gülen Çetesi’nden sonra emniyette ve adliyede merak ediyorum ben, MHP örgütlenmesinin mi önü açıldı?” ifadelerini kullandı.

KONGAR, ATEŞ CİNAYETİNİ HATIRLATTI

Aynı programda konuyu değerlendiren Prof. Dr. Emre Kongar ise Süleyman Karadeniz’e, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in 30 Aralık 2022 tarihinde hayatını kaybetmesiyle ilgili davayı hatırlattı.

Bazı polislerin hakkında cinayeti karartma iddiaları olduğunu hatırlatan Emre Kongar, “Sinan Ateş cinayetini soruşturan polislerin görevden alındığı, bu cinayeti soruşturan savcının yerinin değiştirildiği ve Ankara Emniyeti’nde polisler arasında MHP’deki bu cinayet bağlantılı kişilerin baskılarıyla bir nevi karartma uygulandığı iddiaları gazete sütunlarına yansıdı, televizyon ekranlarında tartışılıyor. Böyle bir ortamda yahu insaf edin! Sizin oradaki meslektaşlarınız böyle bir cinayeti karartmanın sorumluluğuyla suçlanmak üzereyken ve bir bölümü de suçlanırken ama bir başka arkadaş grubu da bu cinayeti arttırmak için uğraşırken böyle bir hareket yapılır mı yahu?” diyerek tepki gösterdi.

YERLİKAYA’YA “TEMİZLİK” UYARISI

Kongar ayrıca, Süleyman Karadeniz’in görevde kalmasının, Süleyman Soylu’nun yerine göreve gelen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın suç örgütlerine yönelik yaptığı operasyonların üzerine sünger çekeceği uyarısında bulundu.

Emre Kongar şunları söyledi:

“Şimdi Ali Yerlikaya, Süleyman Soylu’dan sonra gelip temizlik yapan bir İçişleri Bakanı olarak tarihe geçiyor. Yavaş yavaş. İnşallah böyle sürer. Yani uyuşturucu kaçakçıları, örgütlü suç yani mafya liderleri vesaire kendilerine vatandaşlık verilen hem de mafya liderleri filan temizleniyor. Ali Yerlikaya neredeyse her gün bir çeteyi çökerttiğini anlatıyor filan. Şimdi Ali Yerlikaya’nın bu el öpen görevliyi görevinde tutması bütün o yaptığı kariyer atılımlarını ve tarihe geçtiği temizlik operasyonlarının üzerine sünger çekecektir eğer o çocuk görevinde kalırsa. Ali Yerlikaya o çocuğun gereğini yapmazsa, yanlışın gereğini yerine getirmezse buradan ilan ediyorum ki bugüne kadar yaptığı bütün temizlik harekatının aldığı notların hepsi perişan olacaktır.”

BAŞKA POLİSLER DE VARMIŞ!

Ziyaret esnasında Devlet Bahçeli’nin elini öpen tek kişinin Süleyman Karadeniz olmadığı ortaya çıktı. Ziyarete dair yeni yayınlanan görüntülerde bazı özel hareket polislerinin Bahçeli’nin karşısında sıraya girdiği ve başka polislerin de Devlet Bahçeli’nin elini öptüğü görüldü.