ABC Politik

Gündem

AKP’den “marka değeri” bahanesi! CHP’li belediyeler uygulamayacak

AKP’den “marka değeri” bahanesi! CHP’li belediyeler uygulamayacak
Email :

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Vahit Kirişci, sokak hayvanlarının Türkiye’nin marka değerini düşürdüğünü savundu. Sözcü Deniz Yücel ise CHP’li belediyelerin ötanazi düzenlemesini uygulanmayacağını açıkladı.

AKP’nin sokak hayvanlarına yönelik tartışmalı yasa teklifinde ‘hayvanın kesimi öldürülmesi ve yasaklar’ bölümünde ‘öldürme’ ibaresi ‘ötanazi’ olarak değiştirildi. Sahipsiz hayvanların, ‘bir hastanın kendi isteğiyle doktor tarafından yaşamına son verilmesi’ olarak tanımlanan ‘ötanazi’ adı altında öldürülmesinin önü açıldı.

Kamuoyunda tepkiyle karşılanan ‘Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri bugün Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda başlayacak.

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Vahit Kirişci, AKP’nin Meclis Başkanlığı’na sunduğu ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda görüşülecek olan teklifi “Sahipsiz hayvanlar meselesiyle hem kendi ülkemizin marka değerini aşağılara çekmememiz hem de toplumumuzun sağlığını korumamız ve güvenliğimizi de riske etmememiz gerekiyor” diyerek savundu.

Kirişçi, “Neticede bütün hayvanlar sahiplenilmek zorunda. Bu hayvanları kurum, kuruluş, şahıs, adına ne dersek diyelim, onlar sahiplenecek. Bunların dışındakiler de bu bakımevinde sahiplenilecek. Dolayısıyla ‘sahipsiz hayvan’ kavramı ortadan kalmış olacak” diye konuştu.

CHP’Lİ BELEDİYELER UYGULAMAYACAK

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, MYK toplantısı sırasında yaptığı açıklamada, ötanazi düzenlemesinin CHP’li belediyeler tarafından uygulanmayacağını söyledi.

Deniz Yücel, AKP’nin ötanazi uygulamasını belediyelere yıkarak CHP’li belediyelerin çokluğunu fırsata çevirerek ellerini kana bulamaya çalıştığı değerlendirmesinde bulundu.

Yücel, şöyle konuştu:

“Sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik ‘ötanazi’ uygulamasını CHP’li hiçbir belediye kabul etmeyecek ve uygulamayacaktır. Sokak hayvanlarının yaşam hakkını sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. Öte yandan ‘ötanazi’ uygulamasını yerel yönetimlerin üzerine yıkma çabalarından da anlıyoruz ki, CHP’li belediyelerin çokluğunu fırsata çevirmeyi planlıyorlar. Akılları sıra elimizi kana bulayacaklarını zannediyorlar. Avuçlarını yalarlar, bizi kendileriyle karıştırmasınlar. CHP olarak, Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in de belirttiği gibi, bu yasa ile ilgili olarak ‘Kırmızı alarmdayız.’ Kısırlaştırma, aşılatma ve yerinde yaşatma konusunda atılacak tüm adımları destekliyoruz. ‘Kısırlaştır, aşılat, yerinde yaşat’ diyoruz ve sokakta yaşayan hayvanları esarete ve ölüme mahkum etmek için hazırlanan yasa teklifine karşı oyumuzun ‘Hayır’ olacağını tüm kamuoyuyla paylaşıyoruz.”