ABC Politik

Gündem

Emniyet Genel Müdürü Ayyıldız’a “el öpme” çağrısı

Emniyet Genel Müdürü Ayyıldız’a “el öpme” çağrısı
Email :

ABC Politik Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Özel Hareket Başkanı Süleyman Karadeniz’in MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin elini öptüğü sırada orada olan Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız’a, “Böyle bir tabloya nasıl izin verdi açıklamalıdır” çağrısı yaptı.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Özel Hareket Başkanı Süleyman Karadeniz’in, Fethullahçı Terör Örgütü(FETÖ) tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi’nin yıl dönümünde yaptığı ziyaret sırasında Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin elini öpmesinin yankıları devam ediyor.

TELE1 ekranlarında Gazeteci Yazar Prof. Dr. Emre Kongar ile birlikte hafta içi her akşam gündemdeki konuları değerlendiren ABC Politik Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın Süleyman Karadeniz’i görevden alması ya da Karadeniz’in görevinden istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Merdan Yanardağ, olay esnasında Süleyman Karadeniz’in yanında bulunan Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız’a bu duruma nasıl izin verdiğini açıklama çağrısında bulundu.

Yanardağ, “Eğer Süleyman Karadeniz, Devlet Bahçeli’nin polisi olmayı seçtiyse istifa eder gider Milliyetçi Hareket Partisi’nde güvenlik amiri olur. Yapacağı tek şey budur. Veyahut Türk Milleti’nden, kamuoyundan özür diler açık bir biçimde ve yine o görevde kalmamalıdır. Ya görevden alınmalıdır ya da istifa etmelidir ya da başka bir göreve atanmalıdır. Bunun başka bir seçeneği yok. Başka bir açıklaması da yok. Ben Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız, orada olduğu halde böyle bir tabloya nasıl izin verdi açıklamalıdır” şeklinde konuştu.

“ÖZEL HAREKATA DERİN BİR GÜVENSİZLİK OLUŞTU”

Merdan Yanardağ ayrıca, yaşanan el öpme olayının ardından Özel Harekat Başkanlığı’na yönelik toplumda derin bir güvensizliğin oluştuğunu gördüğünü söyledi.

Yanardağ, “Sayın Ayyıldız’ın neden böyle bir tabloya göz yumduğunu hatta bunu kolaylaştırıcı bir tutum takındığını, aynı ölçüde saygı gösterdiğini, bakın saygısızlık yapması gerekmiyor. Kimse bir partinin genel başkanına saygısızlık yapması gerekmiyor. Gereken nezaketle karşılarsınız ve aynı şekilde de uğurlarsınız. Ama el öpmek vesaire saygı duruşunda ve ‘Hazır ol’da selama geçmek, asker selamı vermek bu başka bir şey. Üniformalı bir biçimde bunu yapmak bambaşka bir tablo. Ben, Özel Harekat Başkanlığı’na ilişkin kamuoyunda ve toplumda derin bir güvensizliğin oluştuğunu görüyorum” dedi.

FETÖ’den sonra MHP’nin mi önü açıldı?