ABC Politik

Gündem

Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Özcan, disipline verildi

Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Özcan, disipline verildi
Email :

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, önceki dönemin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan sözleri nedeniyle Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın “kınama” cezası talebiyle disipline sevk edildiğini açıkladı.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, devam eden MYK toplantısı sırasında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, Özcan’a yanıt verdi! Yetkili kurullar gündeme aldı

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, önceki dönemin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan sözlerinin yetkili kurullarda değerlendireceklerini belirten açıklamasının ardından Tanju Özcan’ın disipline sevk edildiğini açıkladı.

Yücel, konuya ilişkin şunları söyledi:

“Bolu Belediye Başkanımız sayın Tanju Özcan’ın geçtiğimiz hafta önceki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili sosyal medyadan yaptığı eleştiri sınırlarını aşan paylaşım konusunda bir açıklama yapmıştık. Bu kullanılan ifadelerin doğru olmadığını, yakışıksız olduğunu ve bu durumun partimizin yetkili kurullarında değerlendirileceğini ifade etmiştik. Bugün MYK toplantımızın gündem maddelerinden biri de buydu. Sayın Tanju Özcan’ın MYK’mızın oybirliği ile almış olduğu karar uyarınca tüzüğümüzün 68/3-c uyarınca kınama cezası ile cezalandırılması amacıyla Yüksek Disiplin Kurulu’na sevkine karar verilmiştir.”

“Susma kararı” alan Özcan, Kılıçdaroğlu’nu niye hedef aldı?