ABC Politik

Gündem

Jandarmanın Ülkü Ocakları’na siper olduğu yaralama olayı ne?

Jandarmanın Ülkü Ocakları’na siper olduğu yaralama olayı ne?
Email :

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili bilirkişi raporunda yer alan yazışmalara göre 2021 yılında bir Jandarma Komutanı, Kocaeli’de yaralamalı gasp olayının baş faili olarak aranan dönemin Kocaeli Çayırova Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Aydın’ın da aralarında bulunduğu yöneticileri korumaya çalışmış.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Gazeteci Alican Uludağ, 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara’da silahla vurularak hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in hayatını kaybetmesiyle ilgili davanın bilirkişi raporunda yer alan yazışmaları paylaştı.

Sinan Ateş davasında tutuklu bulunan Tolgahan Demirbaş ile Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım arasındaki yazışmalarda 2021 yılında bir Jandarma Komutanı, Kocaeli’de yaralamalı gasp olayına karışan Ülkü Ocakları yöneticilerini korumaya çalıştığı yer aldı.

Yazışmalarda Tolgahan Yıldırım, dönemin Ülkü Ocakları Kocaeli Çayırova İlçe Başkanı Fatih Aydın’ın saldırının baş faili olarak arandığı yazıyor.

Alican Uludağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Sinan Ateş cinayeti tutuklusu Tolgahan Demirbaş’ın yazışmalarından 2021 yılında bir gasp olayında Jandarma’nın şüphelileri nasıl kollamaya çalıştığını ortaya çıkardı.

Yıl 2021. Çayırova Ocak Başkanı ile eski Çayırova İlçe Başkan yardımcısı, yaralamalı bir gasp olayına karışmış. Jandarma Komutanı, Yüzbaşı, hemen bir aracı vasıtasıyla Tolgahan Demirbaş’a ulaşmış.

Tolgahan Demirbaş, bu süreçte Ahmet Yiğit Yıldırım’a şu mesajları atmış:

‘Jandarma bunlara operasyon yapacak fakat gündem yoğun diye yapmak istemiyorlar, mecbur kalmışlar.’

‘Jandarma basına düşmesinden ve bu durumun Ülkü Ocaklarına zarar vermesinden çekindikleri için bir aracı vasıtasıyla bana ulaştılar, ‘kaçmasın, gelsin yardımcı olalım’ diye.’ “

 

YAZIŞMALAR

30 Eylül 2021 tarihli yazışmalarda şu ifadeler yer alıyor:

Tolgahan Demirbaş:

Selamünaleyküm sayın genel Başkanım hayırlı geceler efendim rahatsız ediyorum özür dilerim. Kocaeli ile alakalı az önce aldığım bilgilere göre bilmeniz gereken bir sıkıntı var efendim arz etmek isterim

Efendim eski Çayırova ilçe ocak başkanı, mevcut Çayorova ilçe yöneticileri ile bir gasp olayına karışmış

Olayda hem yaralama hem de gasp varmış

Bu eski Çayırova ilçe başkanı adı atanacak diye çıkan abdülkadir e(İl Başkanı Abdülkadir Özdemir) il bşk Yrd olarak atandı diye tanıtılmış

Jandarma bunlara operasyon yapacak fakat gündem yoğun diye yapmak istemiyorlar ama mecbur kalmışlar

Çayırova ilçe bşk Yrd şuan nezarette o yakalanmış

Baş fail fatih aydın(Çayırova Ülkü Ocakları Başkanı) da aranıyor

Abdülkadir e seni 1 hafta içinde atayacağız işin tamam denilmiş geçen hafta

Kocaeli de herkes onu atandı diye biliyormuş

jandarma basına düşmesinden ve bu durumun ülkü ocaklarına zarar vermesinden çekindikleri için bir aracı vasıtasıyla bana ulaştılar kaçmasın gelsin yardımcı olalım diye bu şekilde olayı öğrendim. Bilgilerinize arz ederim efendim rahatsız ettim özür dilerim sayın genel başkanım

Ahmet Yiğit Yıldırım:

Aselam

Evrak var mı bununla ilgili

Tolgahan Demirbaş:

Hemen soruyorum efendim

Sayın genel başkanım, operasyonu yürüten jandarma yüz başı demiş ki tüm evrakları savcılığa teslim ettik. Çayırova ilçe bşk Yrd şuan cezaevinde. Fatih aydın içinde yakalama çıkarıldı mecburen konu dillendiği için. Beni arayan olursa eğer ben tüm detayları anlatırım demiş efendim…”

14 YAŞINDAKİ ÇOCUK KEMERLE DÖVÜLDÜ İDDİASI

Kocaeli Barış Gazetesi’nde 8 Mart 2021 tarihinde Ülkü Ocakları Kocaeli Çayırova İlçe Teşkilatı üyesi B.D.’nin 14 yaşındaki F.K.’yı “kız meselesi” yüzünden dövdüğü iddiasıyla bir haber yayınlandı.

Haberde şu ifadeler yer aldı:

“F.K’nın babası T.K’dan edindiğimiz bilgi ve iddialara göre 14 yaşındaki F.K’yı Ülkü Ocağı’na götüren B.D kapıya bir kişi diktikten sonra çocuğun üstünü soydu ve kemerle çocuğa adeta işkence yaptı. Diğer kişiler de tekme ve tokatla çocuğa 1 saat boyunca şiddet uyguladı. Şiddet gördüğü esnada babası tarafından aranan F.K’nın önüne bıçak koyan Ülkücüler çocuğu söylediği takdirde öldürmekle tehdit etti.”

İLÇE BAŞKANI DA İÇERİDE OTURUYOR”

Habere göre, Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Adayı Fahrettin Taşkaya ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda darp esnasında Fatih Aydın’ın da orada olup darbedilen çocuğu tehdit ettiğini öne sürdü.

Fahtettin Taşkaya, “Bütün bunlar olurken de ülkü ocakları Çayırova İlçe Başkanı da içerde oturuyor ve çocuğa ‘Bunu birine söylersen seni öldürürüz’ diyorlar. Peki, olay ortaya nasıl çıkıyor?  Annesi olaydan 20 gün sonra çocuğun hareketlerinden ve psikolojisinden şüphelenerek çocuğu soyuyor. Ortaya bu korkunç görüntü çıkıyor” ifadelerini kullandı.

TAŞKAYA’NIN HESABI ÇALINDI

Paylaşım sonrası Fahrettin Taşkaya, sosyal medya hesabının çalındığını belirtti. Yeni hesap açan Fahrettin Taşkaya 12 Haziran 2021 tarihinde, “Maalesef hesabımı çaldılar. Geri alamıyorum mecburen bu hesabı açmak zorunda kaldım.” ifadelerini kullandı.