ABC Politik

Ekonomi

Gabar Dağı’nda sondaj kulesi devrildi: 1 mühendis hayatını kaybetti

Gabar Dağı’nda sondaj kulesi devrildi: 1 mühendis hayatını kaybetti
Email :

Şırnak’ta Şehit Aybüke Yalçın Petrol Arama Sahası’nda bulunan bir sondaj kulesi devrildi. Enkaz altında kalan 2 işçi çıkarılırken, 1 mühendis hayatını kaybetti.

Şırnak’ta sabah saatlerinde Gabar Dağı’ndaki Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Şırnak Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 27 Nolu Şehit Aybüke Yalçın Petrol Arama Sahası’nda petrol sondaj kulesi henüz bilinmeyen bir nedenle devrildi.

DHA’nın aktardığına göre, 2 işçi enkaz altında kalırken, bölgeye AFAD, UMKE, itfaiye, TPİC ve TPAO uzmanları ile jandarma ekipleri sevk edildi. Enkazdan çıkarılan 2 işçi hastaneye kaldırıldı.

Enkaz altında kalan mühendisin çıkarılması için çalışma başlatıldı.

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı’ndan konuyla ilgili yapılan sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verildi:

“Gabar Dağı Şehit Aybüke Yalçın 27 No’lu Petrol Sahası’nda petrol sondaj kulesinin devrilmesi sonucu 3 işçinin yaralandığı tespit edilmiştir. 2 kişi hastaneye nakledilmiş olup 1 kişinin ise kurtarma çalışması devam etmektedir. Sahada tarama çalışması yürütülmektedir.

Bölgeye 5 ambulans, 1 UMKE timi ile toplam 20 sağlık personeli görevlendirilmesi yapılmıştır.”

 

“AŞINMALARDAN KAYNAKLI”

Şırnak Valisi Cevdet Atay, çökmenin yerin dibindeki aşınmalardan kaynaklı olduğunun iletildiğini, kesin sonucun çalışmalardan sonra öğrenileceğini belirtti.

CNN Türk’e konuşan Cevdet Atay, şunları söyledi:

“Haber alamadığımız arkadaşımız hariç bir sıkıntı yok. Bir yaralı ayakta tedavi ediliyor, diğeri hastanede. Enkaz altındaki işçi için çalışıyoruz. Yakın zamanda kurulan bir sondaj değil.

Burası 2 ay önce kurulan bir sondaj kulesi. Kazısını yaptı. Yerin dibinde aşınmalardan kaynaklı çökmenin olduğu iletildi. Kesin sonuç çalışmalardan sonra öğrenilecek.

Burada aynı anda 50-60 kişi sondaj işleminde çalışıyor. Bu tip kazalar oluşmasın diye arkadaşlarımız önlem olacak. Sabah enerji Bakanımıza da bilgi verdik. İnşallah bundan sonra böyle bir olayla karşılaşmayız.”

1 MÜHENDİS HAYATINI KAYBETTİ

Şırnak Valiliği’nden yapılan açıklamada göçük sonrası 1 mühendisin hayatını kaybettiği belirtildi.

Şırnak Valiliği, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Şırnak Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ŞAY sahasında faaliyet gösteren bir sondaj kulesinde beton zeminin çökmesine bağlı olarak iş kazası yaşanmıştır.

Kule enkazının altında kalan sondaj işçisi Furkan Tatar kazadan hemen sonra kurtarılarak helikopter ile hastaneye sevk edilmiştir. Kazada bir mühendis hayatını kaybetmiştir.

Kazadan hafif yaralı olarak kurtulan bir işçi de Cizre Devlet Hastanesine sevk edilmiştir. Olayla ilgili incelemeler başlatılmıştır.

Vefat eden mühendisimize Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı, yararılarımıza da acil şifalar diliyoruz.”