ABC Politik

Gündem

Özel, “yumuşama”yı reddetti

Özel, “yumuşama”yı reddetti
Email :

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Yapmam ben yumuşak muhalefeti. Nerde görülmüş seçimlerden sonra 2 ay içerisinde 6-7 miting yapıldığı? Bunlar yumuşak muhalefet mi oluyor?” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sözcü TV’de Gazeteci Uğur Dündar’a açıklamalarda bulundu.

2024 Yerel Seçimleri’nden sonra kendisini ağırlayan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “yumuşama” kelimesini kullandığını, kendisinin ise “normalleşme” kelimesini kullandığını hatırlatan Özgür Özel, “Yapmam ben yumuşak muhalefeti” dedi.

Özel, “Erdoğan yumuşama diyordu, ben normalleşme diyordum. Şimdi herkes normalleşme diyor. Erdoğan da normalleşme diyor. Niye; görüler ki bizim muhalefeti yumuşak yapma gibi bir niyetimiz yok. Yapmam ben yumuşak muhalefeti.
Nerde görülmüş seçimlerden sonra 2 ay içerisinde 6-7 miting yapıldığı? Nerede görülmüş Türkiye’de emekli mitingi 110 bin kişi, emekçi mitingi 125 bin kişi… Nerede görülmüş Rize’de o meydanın çay üreticileri tarafından doldurulduğu? Bunlar yumuşak muhalefet mi oluyor?” dedi.

“GEZİ SORUNUNU ÇÖZSELER BAMBAŞKA BİR ŞEY OLACAK”

Özgür Özel, AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş’in Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde yaşanan sorunların ardından Gezi Direnişi Davası Hükümlüsü Osman Kavala’yı ziyaret edeceğini söylemesinin ardından başlayan tartışmalara da değindi.

Milletvekilliği düşürülen TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın ve Osman Kavala’nın hapiste olmasının anormal bir şey olduğunu belirten Özel, Gezi sorunun çözülmesi durumunda Türkye için bambaşka bir şey olacağı değerlendirmesinde bulundu.

Özgür Özel şunları söyledi:

“Can Atalay’ın, Osman Kavala’nın içeride tutulması anormal bir şey. Ben iki sefer bu konuyu sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ifade ettim, etmeye de devam ediyorum. Tuğrul Türkeş’in çabalarını da görüyorum. Tuğrul bey şunu söylüyor; Kavala Türkiye’de hapis, biz de Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’ndeki (AKPM) bu odada hapisiz diyor. Onların odada hapis olması tabi ki sembolik bir şey. Avrupa Konseyi’nde Türkiye adına Tuğrul Türkes neyi dile getirmek istese bu konu karşısına çıkıyor. Her şeyde Kavala duvarına tosluyoruz.

Bundan bir sonuç alamazsak bu ülkenin hali harap. Gri listeden çıkmak için gerekli bir kaç maddeyi yerine getirdiler notumuz hemen arttı. Şu Gezi sorununu çözseler bir anda Türkiye için bambaşka bir şey olacak.”

31 MART’TAN SONRA ERDOĞAN BAŞLATMIŞTI

Kamuoyunda “Yumuşama” ve “Normalleşme”kavramlarıyla anılan süreç, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nden sonra başlatılmıştı.

Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerden 1. parti olarak çıkan CHP’nin Genel Başkanı Özgür Özel’i 2 Mayıs 2024 tarihinde AKP Genel Merkezi’nde ağırlamıştı.

Erdoğan, 3 Mayıs’ta ise, “Türk siyasetinde yumuşama dönemini başlatalım istiyorum” demişti.

ERDOĞAN İSTEDİĞİNİ ALAMAYINCA ELEŞTİRİLMİŞTİ

Erdoğan’ın bu süreçten istediğini alamamasının ardından süreçle ilgili iktidar çevrelerinden eleştiriler yükselmeye başlamıştı.

Recep Tayyip Erdoğan, “Bizim siyasette yumuşama normalleşme çabamız aslında muhalefeti normalleştirme çabasıdır” demişti.

Özgür Özel de bu açıklamalara, “El sıkışmak için tek el yetmez 2 el gerekir” yanıtını vermişti.

“Yumuşama”, atışmaya döndü: El sıkışmak için tek el yetmez

Daha sonra bu süreçle ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ve Erdoğan’ın Başdanışmanı Mehmet Uçum gibi isimlerden eleştiriler yükselmişti.

Erdoğan’la ters düşen Bahçeli yeniden Cumhur İttifakı’na sarıldı!

Erdoğan başlatmıştı! “Normalleşme”yi yok sayan Yalçın’dan Özel’e: Kafasına çuval geçirilince anlayacak

“Akil” Uçum, Erdoğan’ı “işbirlikçilik”le mi suçluyor?