ABC Politik

Dünya

ABD Gizli Servisi’nde Trump’a suikast girişimi istifası

ABD Gizli Servisi’nde Trump’a suikast girişimi istifası
Email :

USSS Direktörü Kimberly Ceattle, eski ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik suikast girişimi nedeniyle istifa ettiğini açıkladı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik 13 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleşen suikast girişimi gündemdeki yerini koruyor.

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre ABD Gizli Servis(USSS) Direktörü Kimberly Cheatle, Temsilciler Meclisi’nde suikast girişimiyle ilgili soruları yanıtladı.

Trump’a suikast girişimini, “Gizli Servis’in çok uzun yıllardır yaşadığı en büyük operasyonel başarısızlığı” şeklinde tanımlayan Kimberly Cheatle, olayın tüm boyutlarıyla aydınlatılması ve bu tür güvenlik açıklarının bir daha yaşanmaması için servis içinde gerekli görüşmeleri yaptıklarını ifade etti.

Oturumun sonunda ​​​​​​​Temsilciler Meclisi Gözetim Komitesi’nin Cumhuriyetçi ve Demokrat liderleri James Comer ve Cheatle’in istifası çağrısında bulunan resmi bir mektup yayımlayacaklarını belirtti.

İSTİFA ETTİ

AP, Cheatle’ın ABD Gizli Servisi personeline gönderdiği e-postaya dayandırarak istifa ettiğini duyurdu.

Cheatle, gönderdiği e-postada, “Güvenlik zafiyeti için tüm sorumluluğu alıyorum. Yaşanan olayların ardından zor olanı seçerek, istifa etme kararı aldım.” ifadesini kullandı.

Trump’a suikast girişimi: Saldırgan öldürüldü! Bireysel silahlanma gündemi