ABC Politik

Ekonomi

“Belediyelere haciz gelecek” diyen Özel’den dayanışma resti!

Email :

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan belediyelere mali kıskaca rest çekti. Özgür Özel, “Sana inat bütün CHP’li üyeleri harekete geçiririz Türkiye’nin en büyük dayanışmasını örgütleriz” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’li belediyeleri SGK prim borçları üzerinden mali kıskaca alma talimatının yankıları sürüyor.

AKP’den CHP’li belediyelere mali kıskaç! Başarır: İzin vermeyiz

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaretinin ardından basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partilerinin yönettiği belediyelere haciz geleceğine dair haberler aldıklarını söyledi.

Olası hacizleri dayanışmayla çözebilecekleri restini çene Özgür Özel şu ifadeleri kullandı:

“Yıllardır SGK borcunu ödememiş AKP’li belediyeler 4,5 milyar bırakmış buraya. Bozbey’e diyor ki kendininkini de öde öncekini de öde faizini de öde. Böylelikle hizmet yapamayacağız, o da diyecek ki CHP’li belediyeler yapamıyor. Vallahi de billahi de yapacağız Sana inat bütün CHP’li üyeleri harekete geçiririz Türkiye’nin en büyük dayanışmasını örgütleriz yine de vatandaşımızı mağdur bırakmayız.

Her yerde milletin adayları kazandı. Şimdi devletin gücüyle milletin karşısına dikilip de paralarına el koyalım, bugün haberler geliyor CHP’li belediyelere haciz işlemi yapacaklar. Parayı AKP’liler harcamış biz ödeyeceğiz bunları, haciz yaparak aracımızı gerecimizi bağlatacak, çöpleri toplayamaz hale getirecekmiş. Genel başkan olarak kendi elimle toplarım yine de namerde muhtaç etmem.”

“ASKIDA FATURA” HATIRLATMASI

Özel, pandemi döneminde CHP’li belediyeler tarafından uygulanan “askıda fatura” uygulamasını hatırlattı.

Özgür Özel, “Bizi çok hafife alıyorsunuz. Pandemide ne yaptınız bizimkiler dedi ki yardımlaşma hesapları açıyoruz. Saatler içinde Türkiye’de milyonlarca lira para birikti. Yoksullar Pandemide çalışamayanlar için. O paraya el koydunuz. Ne oldu askıda fatura dedik, çıktı vatandaş birbirinin faturasını ödedi. Veresiye defterlerini kapatacağız dedik, kapanacak veresiye defter bırakmadık. Siz bizi çok hafife alıyorsunuz. Üzerimize gelirseniz en yaratıcı kararları alırız yine mahcup olursunuz” şeklinde konuştu.

Erdoğan’ın talimatı üzerine 96 milyarlık operasyon! Karşılıklı “en borçlu belediyeler” listeleri

 

“Belediyelere haciz gelecek” diyen Özel’den dayanışma resti!