ABC Politik

Gündem

Eğitim-İş, MEB önünde siyah çelenk bıraktı: Cumhuriyet dersi vermeye devam edeceğiz

Email :

Öğretmenlik Meslek Kanunu ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne tepki gösteren Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, “Biz her koşulda cumhuriyet dersi vermeye devam edeceğiz” dedi.

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş), eğitim politikalarını ve Öğretmenlik Mesleği Kanunu teklifini protesto etmek için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önüne siyah çelenk bıraktı. Eğitimciler, Meclis’te görüşmeleri ekim ayına bırakılan Öğretmenlik Mesleği Kanun teklifi ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adıyla duyurulan yeni müfredatın geri çekilmesini talep etti. Eş zamanlı olarak Türkiye genelinde de il Milli Eğitim Müdürlükleri önünde açıklama yapılarak siyah çelenk bırakıldı.

ANKA’nın aktardığına göre, Ankara’da MEB önündeki eylemde açıklamayı Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay yaptı. Eğitimciler, “Direne direne kazanacağız” sloganı attı.

Özbay, “Bugün Milli Eğitim Bakanlığı önünde, Bakanlığı ve Bakanı bir kez daha uyarıyoruz. Çağ dışı müfredatınızı tanımıyoruz. Tarikat ve cemaatlerle eğitim ortamında yarattığınız, yaratmak istediğiniz fiili işgale izin vermeyeceğiz. Öğretmenlik Meslek Kanunu ile birlikte çağ dışı müfredatı ve tarikatlar ve cemaatlerle yaptığınız protokolleri uygulatmaya zorlamak istediğiniz bu meslek kanununa asla boyun eğmeyeceğiz” diye konuştu. Türkiye genelinde Eğitim-İş olarak Milli Eğitim Müdürlükleri önüne de siyah çelenk bıraktıklarını söyleyen Özbay, “Biz Cumhuriyet’in öğretmenleri ve eğitim emekçileriyiz. Biz halkın öğretmenleriyiz. Biz her koşulda cumhuriyet dersi vermeye devam edeceğiz” dedi.

MESLEKTEN TASFİYE ETME KANUNU”

Öğretmenlik Mesleği Kanun teklifinin öğretmenleri “meslekten tasfiye etme kanunu” olduğunu söyleyen Özbay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Meclis’te birçok kanun görüşülüyor. Ama Türkiye’de artık herkes şunu biliyor ki Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin çoğunluk iradesi üzerinden aslında Meclis ruhu ortadan kaldırılmıştır. Yasaların, kanunların hiçbiri maalesef ki milletvekilleri tarafından özgür iradeleri ile hazırlanıp, oylandığı bir süreci yaşamamaktayız. Saray’ın ve bakanlıkların koridorlarında hazırlanan kanunlar, çoğunluk olduğu anlayışıyla milletvekillerin ellerine tutuşturuluyor. Hayvan hakları kanunu diyorsunuz, hayvanlara ötanazi çıkıyor. Vergi kanunu diyorsunuz, halkın daha da yoksullaştığı, yoksullaşmış halkın üzerine daha fazla yük bindiriyorsunuz. Öğretmenlik Meslek Kanunu diyorsunuz, ama hepimiz biliyoruz ki bu öğretmenliği mesleksizleştirme kanunudur. AKP iktidarının kendi memurunu yaratma projesidir. Buna izin vermeyeceğiz.

CUMHURİYETE SAHİP ÇIKMA ÇAĞRISI

Bu kadar öğretmenlerin ve eğitimcilerin itirazına rağmen, bakanlığın bu meslek kanunun çıkması için yoğun çabasını görüyoruz. Milli Eğitim Komisyonu’nda da ifade etmiştim. Günlerce Meclis’in yanında Eğitim-İş’in ‘öğretmenler odasını’ kurduk. Sonunda geldiğimiz noktada Milli Egemenlik Parkı, polis barikatlarıyla çevrildi. Yakında burayı da polis barikatlarıyla çevirecekler. Halkın Meclis’i ve sokakları halka kapalı. Bu anlayış, Cumhuriyet karşıtı bir anlayıştır. Bugün öğretmenlere karşı yapılan saldırı, Cumhuriyet’e yapılan saldırıdır. Bütün yurttaşları eğitime ve Cumhuriyet’e sahip çıkmaya çağırıyorum.”

Eğitim-İş, MEB önünde siyah çelenk bıraktı: Cumhuriyet dersi vermeye devam edeceğiz