ABC Politik

Ekonomi

Özel’den “mali darbe girişimi”ne Gökçek göndermesi

Email :

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, iktidarın ödenmesini istediği SGK prim borçlarının AKP dönemlerinden kaldığını belirterek uygulamayı, “Yemeği Melih Gökçek yemiş, Hesabı Mansur Yavaş ödesin” şeklinde yorumladı.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Eskişehir İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Özgür Özel, burada yaptığı konuşmada belediyelere yönelik SGK prim borçları üzerinden “Mali darbe girişimi” yapıldığı değerlendirmesinde bulunan CHP’nin elindeki belediyelerin borçlarının büyük bir çoğunluğunun AKP döneminden kaldığını söyledi.

Özel, “Şimdi mali darbe girişimi. Bütün belediyelere SGK’dan yazı yolladılar. Mersin’den başladı dün Ankara’da Çankaya Belediye başkanımız söyledi birçok belediye başkanlarımız. Teker teker herkese icra kağıdı geliyor. Efendim, SGK borçlarını faiziyle ödeyin. Kardeşim biz bu belediyelerin çok önemli bir kısmını sizden devraldık. Bu sefer devralmadıysak, geçen sefer devraldık. Bu Ankara’nın borcunu şişiren Melih Gökçek. Adam hayatında 1 lira SGK ödememiş ki. 1 vergi ödememiş ki. Geçen sefer almışız, faiziyle katlanmış katlanmış buralara gelmiş” dedi.

AF ALIŞKANLIĞINA İŞARET ETTİ

Özgür Özel, belediyelerin çoğunluğunun AKP’nin elinde olduğu dönemlerde borç affının çıkarıldığının ve faizlerin silindiğini belirterek belediyelerde bu yönde bir alışkanlık oluştuğunu söyledi.

Özel, CHP’li Mansur Yavaş’tan önce 1994 – 2017 yılları arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı yapan Melih Gökçek’e atıfta bulunarak şöyle konuştu:

“Belediyelerde şöyle de bir alışkanlık gelişmiş: Süreç içerisinde nasılsa belediyeler AK Parti’de, SGK vergi borçlarına af çıkarıyorlar, faizlerini siliyorlar, uzun taksitlere bölüyorlar. Böyle oluca da bütün belediyeler böyle davranmaya başlamış. Burada suç belediye başkanında da değil, ülkeyi yönetenin yönetim biçiminde. Şimdi de gelmişler yıllardır yapmadıklarını, yıllardır ne yapıyorlar? Hal böyle olunca Meclis’e bir kanun getiriyorlar, borçların yapılandırılması diyorlar, faizleri siliyorlar, eşit taksitlere bölüyorlar. Şimdi belediyeleri CHP aldı diye faiziyle bir ödeyin. Yemeği Melih Gökçek yemiş, Hesabı Mansur Yavaş ödesin.”

Özel’den “mali darbe girişimi”ne Gökçek göndermesi