ABC Politik

Gündem

Azmeden Türkeş, Gezi ziyaretini gerçekleştirdi!

Azmeden Türkeş, Gezi ziyaretini gerçekleştirdi!
Email :

Adalet Bakanlığı’na yaptığı başvuruya 1 hafta sonra onay verilen AKPM Türkiye Delegasyonu Başkanı Tuğrul Türkeş, Gezi Direnişi Davası tutuklularıyla görüştü. Tayfun Kahraman, “Verimli bir görüşme oldu” deyip teşekkür etti.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Kamuoyunda merakla beklenen ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türkiye Delegasyonu Başkanı Tuğrul Türkeşle Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un karşılıklı açıklamalarına sahne olan Gezi Direnişi Davası tutuklularına yönelik ziyaret gerçekleşti.

Yanardağ, “Türkeş’e sordum” dedi: Gezi ziyaretinin amacı ne? 

Tuğrul Türkeş, ziyaretle ilgili yaptığı duyuruda Yılmaz Tunç’a ve Bakan Yardımcısı Ramazan Can’a teşekkür etti.

Türkeş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Gezi Parkı Davası” Tutuklu Sanıklarının Ziyaretlerinin Gerçekleştirilmesine İlişkin Açıklama

Daha önceden yapmak arzusunu belirttiğimiz ve yapılacağına ilişkin duyurusunu ilan ettiğimiz Osman Kavala, Tayfun Kahraman ve Can Atalay’ ın ziyaretleri Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ nda; Çiğdem Mater Utku ve Mine Özerden’ in ziyaretleri Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ nda 31.07.2024 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

Bu süreçte yardımlarını ve katkılarını esirgemeyen Adalet Bakanı Sayın Yılmaz Tunç ve Adalet Bakan Yardımcısı Sayın Ramazan Can’ a teşekkür ederiz.”

 

 

TAYFUN KAHRAMAN’DAN “ULUSAL ÇİKAR” VURGULU TEŞEKKÜR

Ziyaret sonrası sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Tayfun Kahraman, Tuğrul Türkeş’e teşekkür etti.

Verimli bir görüşme olduğu değerlendirmesinde bulunan Tayfun Kahraman, “Hukukun siyaset üstü, doğru çalışan bir adalet sisteminin ise ortak ulusal çıkarımız olduğu konusunda hemfikiriz” ifadelerini kullandı.

Kahraman’ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“Sayın @TugrulTurkes ile Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda bir görüşme gerçekleştirdik.

Tuğrul Bey’e benim ve diğer Gezi tutuklularının yaşadığı hukuksuzluğa karşı gösterdiği ilgi ve çaba için teşekkür ediyorum. Kendisiyle son derece samimi bir atmosferde verimli bir görüşme yaptık. Hukukun siyaset üstü, doğru çalışan bir adalet sisteminin ise ortak ulusal çıkarımız olduğu konusunda hemfikiriz. Bu konuyla ilgili medya kuruluşlarına yapacağım bilgilendirme ve değerlendirme bundan ibarettir. Ülkemiz için, adalet için ve hakikatin galip gelmesi için yan yana gelmeliyiz.”