ABC Politik

Dünya

Haniye için yas genelgesi! Katz: Erdoğan’ın yanında tutsunlar

Haniye için yas genelgesi! Katz: Erdoğan’ın yanında tutsunlar
Email :

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran’ın başkenti Tahran’da öldürülen Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye için 1 günlük milli yas ilan etti. Tel Aviv Maslahatgüzarı’nı bakanlığa çağıran İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, “Büyükelçilik temsilcileri yas tutmak istiyorlarsa, efendileri Erdoğan’ın yanında yas tutmalılar” dedi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İsmail Haniye için kılınan gıyabi cenaze namazında minbere kılıçla çıktı. Facebook, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın paylaşımını yayından kaldırıp sayfaya kısıtlama getirdi.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin İslami Direniş Hareketi(Hamas) Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin 31 Temmuz günü İran’ın başkenti Tahran’da hayatını kaybetmesi nedeniyle 1 gün süreyle milli yas ilan etti.

Yurt içi ve yurt dışı bütün devlet kurumlarına yazı gönderen Recep Tayyip Erdoğan, 2 Ağustos Cuma günü bayrakların yarıya indirilmesini istedi.

Erdoğan’ın gönderdiği yazıda, “Filistin davasının önde gelen liderlerinden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin 31 Temmuz 2024 tarihinde Tahran’da gerçekleştirilen menfur bir suikast neticesinde şehit olması nedeniyle bir gün süreyle milli yas ilan edilmesi ile bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde 2 Ağustos 2024 Cuma günü güneşin batışına kadar bayrakların yarıya çekilmesi uygun görülmüştür.

Genelgeyi sosyal medya hesabından da paylaşan Recep Tayyip Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Filistin Davasına olan desteğimizi ve Filistinli kardeşlerimizle dayanışmamızı göstermek amacıyla, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye’nin şehadeti sebebiyle, yarın (2 Ağustos Cuma) 1 günlük millî yas ilan edilmiştir.

İsmail Heniye ve tüm Filistinli şehitleri rahmetle yâd ediyor, şahsım ve Milletim adına Filistin halkına başsağlığı diliyorum.”

 

KATZ: YAS TUTMAK İSTEYEN ERDOĞAN’IN YANINA GİTSİN!

İsrail Dışişleri Yisrael Katz, yas kararına tepki gösterdi.

Tel Aviv Maslahatgüzarı’nı bakanlığa çağırdığını söyleyen Yisrael Katz, “Büyükelçilik temsilcileri yas tutmak istiyorlarsa Türkiye’ye gitmeli ve terör örgütü Hamas’ı kucaklayan, onun cinayet ve terör eylemlerini destekleyen efendileri Erdoğan’ın yanında yas tutmalılar” dedi.

Sosyal medya hesabımdan paylaşım yapan Katz, şu ifadeleri kullandı:

Dışişleri Bakanlığı yetkililerine, Hamas lideri İsmail Haniye’nin ortadan kaldırılmasına tepki olarak Tel Aviv’deki Türkiye Büyükelçiliği’nde Türk bayrağının yarıya indirilmesinin ardından Türkiye’nin İsrail Büyükelçi Vekili’ni ağır bir kınama için çağırmaları talimatını verdim. Hamas. terör örgütüdür.

İsrail Devleti, 7 Ekim’de Hamas’ın zulmüne öncülük eden ve televizyondaki korkunç görüntüleri izlerken arkadaşlarıyla birlikte dua ederek, katillere başarılar dileyen İsmail Haniye gibi bir katil için yas ifadelerine tolerans göstermeyecektir.

Büyükelçilik temsilcileri yas tutmak istiyorlarsa Türkiye’ye gitmeli ve terör örgütü Hamas’ı kucaklayan, onun cinayet ve terör eylemlerini destekleyen efendileri Erdoğan’ın yanında yas tutmalılar.”

 

ERBAŞ KILIÇ KUŞANDI

İsmail Haniye’nin ölümünün ardından Ayasofya Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Burada hutbe okuyan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, minbere kılıçla çıktı.

Facebook’tan kısıtlama

Instagram’ı da bünyesinde bulunduran META çatı şirketine bağlı Facebook uygulaması, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Ali Erbaş’ın da katıldığı Haniye’nin gıyabi cenaze namazıyla ilgili paylaşımını yayından kaldırdı.

Facebook aynı zamanda Diyanet İşleri Başkanlığı’na reklam oluşturma ve canlı video başlatma kısıtlaması getirdi.

Instagram’a erişim engeli! AYM’nin sitesinde “yoğunluk” sorunu