ABC Politik

Dünya

İmamoğlu, İsrail’in oyununa gelmedi!

İmamoğlu, İsrail’in oyununa gelmedi!
Email :

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu etiketleyerek AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Ekrem İmamoğlu, “Açıklamanızı size aynen iade ediyorum” yanıtını verdi.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin(Hamas) silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın 7 Eylül 2023 tarihinde Supernova Festivali’ne düzenlediği baskının ardından İsrail devletinin Gazze’de uyguladığı işgal ve katliam nedeniyle Türkiye ve İsrail arasındaki gerginlik sürüyor.

Libya ve Saddam tehditleri: NATO, Türkiye ve İsrail’e dar geldi!

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanla bu gerginlik sebebiyle sık sık polemiğe giren İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, bu sefer gerilimin içine, adı 2028 Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde adaylık için geçen ve 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da çekmeye çalıştı.

Haniye için yas genelgesi! Katz: Erdoğan’ın yanında tutsunlar

Sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Ekrem İmamoğlu’nu da etiketleyen Yisrael Katz, Hamas’a verdiği destek nedeniyle Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ilerici cumhuriyete de atıfta bulunan Katz, Türkçe yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“@RTErdogan, tüm özgür dünyanın duruşuna karşı, sadece Hamas’ın katillerine ve tecavüzcülerine verdiği destek uğruna Türkiye’yi bir diktatörlüğe dönüştürüyor.

Türkiye’de 57 milyon kullanıcısı olan Instagram’ı engelliyor, İsrailli bir atlet bir Türk atleti yendi diye spor yayınlarını kesiyor, Türkiye’nin askeri ihtilaf içinde olmadığı demokratik bir ülkeyi işgal etmekle tehdit ediyor ve ticari ilişkileri keserek Türk ihracatçılarına yıllık 6 milyar dolar zarar veriyor.

Erdoğan, bilimsel, kültürel, teknolojik ve ekonomik kabiliyetlere sahip bir Türk devletini alıp yok ediyor, ilerici ve müreffeh bir Türkiye inşa eden Atatürk’ün mirasını ortadan kaldırıyor.

Her şeyin güzel olacağı günler için umut edelim.”

İMAMOĞLU’NDAN FİLİSTİN’İN ÖZGÜRLÜĞÜ VURGUSU

Ekrem İmamoğlu ise Katz’ın paylaşımını alıntılayarak, polemiğe dahil olmadı ve Filistin’in özgürlüğüne vurgu yaptı.

İmamoğlu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bayrağına ve Cumhurbaşkanı’na hakaret eden bu açıklamanızı size aynen iade ediyorum.

Demokrasiyi ve hukuku, elinde on binlerce çocuğun kanı olan birilerinden öğrenecek değiliz.

Evet, her şey çok güzel olacak. Filistin özgür olduğu zaman.”

 

BELEDİYE BAŞKANI VE İBB MECLİS ÜYESİNDEN “FORS”LU PAYLAŞIM

Ayrıca, CHP’nin 31 Mart 2024 Yerel Seçimi’nde kazandığı İstanbul Sancaktepe’nin Belediye Başkanı Alper Yeğin de, “Gün ola, devran döne, umut yetişe” ifadeleriyle Ekrem İmamoğlu’nun arkasında Cumhurbaşkanlığı Forsu ile olan fotoğrafını paylaştı.

 

Aynı paylaşımın birebir aynısını İBB Meclis Üyesi Metin Kaya da yaptı.