ABC Politik

Gündem

CHP, Instagram için Meclis’i zorluyor

CHP, Instagram için Meclis’i zorluyor
Email :

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’na Instagram’a erişim engeli nedeniyle acil toplanma çağrısında bulundu.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun(BTK) küresel sosyal medya platformu Instagram’a Filistin İslami Direniş Hareketi(Hamas) Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye için taziye mesajlarını kısıtladığı iddiasıyla erişim engeli getirmesine yönelik tepkiler sürüyor.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’na konuyla ilgili acil toplanma çağrısı yaptı.

Tuncay Özkan sosyal medya hesabından yaptığı çağrıda şunları söyledi:

“Instagram platformunun erişiminin engellenmesi konusunu görüşmek üzere, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nun ACİLEN toplanması çağrısında bulunuyoruz.

AKP Hatay millletvekili Sn. @HuseyinYayman komisyon başkanı olarak, bu çağrımıza uyup toplantı tarihi ve saati konusunda duyuru yapmalıdır.
Sadece CHP değil, bu konuda diğer muhalefet partilerinin de taleplerinin bu yönde olduğunu biliyorum.

Konunun acilen TBMM de ele alınması bir zorunluluktur. Kaldı ki yaz aylarında çalışılması konusunda komisyonumuzun bir ortak kararı da mevcuttur.

Bu konuda TBMM Başkanı Sn. @NumanKurtulmus’un da gerekli kolaylıkları sağlamasını bekliyoruz.”

Murat Emir de Tuncay Özkan’ın açıklamasını alıntılayarak çağrıya destek verdi.

Emir şu ifadeleri kullandı:

“TBMM Dijital mecralar Komisyonu acilen toplanarak Instagram platformunun kapatılmasını görüşmelidir. Komisyon üyesi arkadaşlarımız diğer partilerle de iletişim içinde çalışmalara başlamıştır. Komisyon Başkanı Sn. Hüseyin Yayman ve Meclis Başkanı Sn. Numan Kurtulmuş da üstüne düşen sorumluluğu almalı ve böylesine önemli bir konuda Meclisimizin bir an evvel devreye girmesi sağlanmalıdır.