ABC Politik

Dünya

Erdoğan, Haniye’nin ölümünü ABD’ye bağladı: Plan yaparken ertesi gün duyduk

Erdoğan, Haniye’nin ölümünü ABD’ye bağladı: Plan yaparken ertesi gün duyduk
Email :

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD Kongresi’nde alkışlanmasını hatırlatarak, “Haniye’nin şehit edilmesi ABD’deki alkış sahnesinden bağımsız değildir. Haniye kardeşimizi burada konuşturalım demiştik. O planı yaparken hemen ertesi gün maalesef şehadetini duyduk” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İnsan Hakları Eğitim Programı’nda konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan, Filistin İslami Direniş Hareketi’nin(Hamas) silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın “Aksa Tufanı” adını vererek 7 Ekim 2023’te Supernova Festivali’ne yaptığı baskının ardından Gazze’yi işgal ederek katliam başlatan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun 24 Temmuz’da ABD Kongresi’nde yaptığı konuşmanın alkışlanmasını hatırlattı.

Libya ve Saddam tehditleri: NATO, Türkiye ve İsrail’e dar geldi!

Erdoğan, eski Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin 31 Temmuz’da, yeni seçilen Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın yemin töreni için gittiği İran’ın başkenti Tahran’da uğradığı saldırıda hayatını kaybetmesinin, Binyamin Netanyahu’nun ABD Kongresi’nde alkışlanmasıyla alakalı olduğunu savundu.

İsmail Haniye’yi TBMM’de konuşturmak istediklerini söyleyen Recep Tayyip Erdoğan, “Haniye’nin şehit edilmesi ABD’deki alkış sahnesinden bağımsız değildir. Bütün dünya ateşkes beklerken, sonuç müzakerecinin kalleş bir şekilde şehit edilmesi olmuştur. Akıl ve izan sahibi hiçbir kimse böyle bir durumu normal karşılayamaz. İsmail Haniye’ye bir kez daha Allah’tan rahmet, Filistin halkına başsağlığı diliyorum. Haniye kardeşimizi burada konuşturalım demiştik. O planı yaparken hemen ertesi gün maalesef şehadetini duyduk. Cibiliyeti bozuk olanlar ilgimizi hazmedemedi” dedi.

İmamoğlu, İsrail’in oyununa gelmedi!

INSTAGRAM’A “DİJİTAL FAŞİZM” SUÇLAMASI

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un, İsmail Haniye’ye taziye mesajlarına kısıtlama uyguladığını öne sürdüğü Instagram’a Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu(BTK) tarafından verilen erişim engeli kararını da savundu.

Instagram’ı “dijital faşizm” uygulamakla suçlayan Recep Tayyip Erdoğan, “İsrail vahşetini gizlemek için her yola başvuruyorlar. Sosyal medya şirketleri gemi azıya çekti adeta militanlaştı. İsrail’i eleştiren basit bir cümleyi bile kendilerine hakaret sayıyorlar. Dijital faşizmle karşı karşıyayız. Her türlü ahlaksızlığı ve terör örgütü destekçiliğini özgürlük parantezine alıp teşvik eden bu şirketler, Filistin halkının kahraman evlatlarına, direnişine açıkça savaş açmıştır. Sosyal medya şirketlerinin mafya gibi davrandıklarına şahit ediyoruz. Uyarılarımıza rağmen tüm terör örgütleri bu mecralarda istedikleri gibi at koşturuyorlar. Suç ve terör şebekeleri istedikleri propagandayı yapıyor” ifadelerini kullandı.

Facebook’tan Diyanet’e “Haniye” kısıtlaması

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Haniye için Ayasofya Camii’nde düzenlenen gıyabi cenaze namazına katılmış ve minbere elinde kılıçla çıkmıştı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Instagram ile birlikte META çatı şirketinin parçası olan Facebook üzerinden yaptığı paylaşım, Facebook tarafından yayından kaldırılmıştı.

Facebook ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sayfasına reklam ve canlı yayın kısıtlaması getirmişti.

Haniye için yas genelgesi! Katz: Erdoğan’ın yanında tutsunlar

HANİYE SONRASI ABBAS KRİZİ

AKP iktidarı, Netanyahu’nun ABD Kongresi’nde alkışlanması ve sonrasında Haniye’nin öldürülmesinin ardından Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı TBMM’de konuşmak üzere davet etmeyi gündemine almıştı.

Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin’in Mahmud Abbas’ın Türkiye’ye davet edilmesi gerektiği konusundaki çağrısına yanıt veren Recep Tayyip Erdoğan, “Parlamentomuzda Mahmud Abbas konuşturulmalı diyorlar. Yeniden Refahlı bir isim, kafadan da galiba sıkıntısı var onun. Biz zaten Mahmud Abbas’ı davet ettik ama olumlu cevap vermedi. Bundan sonra biz de buna göre adım atacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Fahrettin Altun, 31 Temmuz’da yaptığı açıklamada, Mahmud Abbas’ın 14-15 Ağustos tarihlerinde Türkiye’de olacağı ve 15 Ağustos tarihinde TBMM’de konuşacağını açıklamıştı.

Erdoğan “Buna göre adım atacağız” demişti: Abbas, TBMM’de konuşacak! Kurtulmuş’tan “olağanüstü” çağrı