ABC Politik

Gündem

TELE1’e suç duyurusunda bulunan Akşener’den Aydın’a ABK suçlaması

Email :

İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener, TELE’de yayınlanan Kayıt Dışı Programı hakkında suç duyurusunda bulundu. Meral Akşener, Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütü’nün kasası olmakla suçlanan Erhan Yıldırım’ı Grup Toplantısı’nda anons ederek konuşturması haberi üzerinden kendisinin Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütü ile ilişkilendirilmek istendiğini savundu. Programda, Akşener’in Erhan Yıldırım’ı tanımıyor olabileceği ve konuşma döneminde hakkında kovuşturma olmadığı dile getirilmişti. Akşener ayrıca, Erhan Yıldırım’ın konuşmasını, dönemin Ankara İl Başkan Yardımcısı Gürhan Kocaman’ın önerdiğini, Gürhan Kocaman’ı görevden almayan dönemin Teşkilat Başkanı Koray Aydın’ı bu nedenle görevden aldığını söyledi.

Veryansın TV Genel Yayın Yönetmeni Erdem Atay, İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener’in, TELE1 ekranlarında Özlem Gürses’in moderatörlüğünde Gazeteciler Caner Taşpınar, Ersin Eroğlu ve Masum Gök’ün araştırma dosyalarını yayınladığı Kayıt Dışı programı hakkında suç duyurusunda bulunduğunu yazdı.

Erdem Atay’ın aktardığına göre Meral Akşener, suç duyurusu dilekçesinde, Özlem Gürses ve Ersin Eroğlu ile, programa konuk olan Ayhan Bora Kaplan(ABK) Suç Örgütü Davası Müştekisi Mustafa Dağ hakkında, ABK Suç Örgütü’nün kasası olmakla suçlanan Erhan Yıldırım’ın 14 Ekim 2021 tarihinde İYİ Parti Grup Toplantısı’nda Meral Akşener’in davetinin ardından konuşma yapması üzerinden kendisinin Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütü ile ilişikilendirilmeye çalışıldığı öne sürdü.

EROĞLU, PROGRAMIN VİDEOSUNU YAYINLADI

Ersin Eroğlu, Akşener’in suç duyurusunda bulunduğu programla ilgili bölümün videosunu yayınladı.

Eroğlu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Eski İYİ Parti lideri Meral Akşener, @OzlemGurses ve benden şikayetçi olmuş.

Sebebi ne mi?

TELE1’de @OzlemGurses, @canertaspinar ve @masumgok ile birlikte hazırladığımız Kayıt Dışı programında 2021’de kürsüde konuşturduğu kişinin Ayhan Bora Kaplan dosyası şüphelisi olduğunu ortaya çıkarmamız.

Akşener bizden şikayetçi olurken de Koray Aydın’ı işaret etmiş. Kürsüye çıkardığı kişiyi tanımadığını Koray Aydın’ın teklifi üzerine çıkardığını belirtiyor. Ve hatta Koray Aydın’ın Metin Ergun’un uyarısına rağmen bunu yaptığını söylemiş.”

 

“AKŞENER TANIMIYOR OLABİLİR”

20 Mayıs 2024 tarihinde yayınlanan programda Özlem Gürses, Akşener’in Yıldırım’ı tanımamış olabileceğini ve Erkan Yıldırım’ın İYİ Parti Grup Toplantısı’nda konuştuğu sırada hakkında kovuşturma olmadığını dile getirmişti.

Programda kullanılan ifadeler şu şekildeydi:

“Özlem Gürses: Soru şu: Meral Akşener tanımıyor olabilir.
Masum Gök: Kim getirdi? Kim önerdi? Çünkü genel başkanlar bilmez yani. Bunu öneren kim?
Özlem Gürses: (Erkan Yıldırım’ın konuşmasının tarihi hakkında) 2 yıl önce. O dönem bir kovuşturma yok Ayhan Bora Kaplanla ilgili.”

AYDIN’IN ONAYIYLA KONUŞMUŞ

Dilekçede Akşener, Erkan Yıldırım’ın konuşması talebini dönemin Ankara İl Başkan Yardımcısı Gürhan Kocaman’ın dönemin Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk’ten istediğini, Yetkin Öztürk’ün de bu isteği dönemin Teşkilat Başkanı Koray Aydın’a iletttiğini, Koray Aydın’ın onayıyla konuşmanın gerçekleştiğini anlattı.

Dilekçenin devamında Akşener, Gürkan Kocaman’ı görevden almadığı için Koray Aydın’ı görevden aldığını söyledi.
Atay’ın aktardığına göre dilekçede şu ifadeler yer aldı:

“14.10.2021 tarihinde TBMM Grup toplantısında kürsüye Erkan Yıldırım’ın çıkarılması dönemin İl Başkan Yardımcısı Gürhan Kocaman’ın Yetkin Öztürk’ten talebi, Yetkin Öztürk’ün Teşkilat Başkanı Koray Aydın’a teklifi ile gerçekleştirilmiştir. Bu konuşmaya kadar Erkan Yıldırım’ı hiç tanımayan ve bilmeyen müvekkilimiz, şahıs hakkında, Ayhan Bora Kaplan dosyası olarak bilinen suç örgütüne ilişkin bilgilerin 2023 Eylül ayından itibaren medyaya yansıması üzerine fikir ve bilgi sahibi olabilmiştir. Bu açıdan şüphelilerin, ‘Erkan Yıldırım hanımefendi Meral Hanım Salı grubu toplantısına çıkardı iş adamı olarak. Türkiye’ye lanse etti’ biçimindeki ifadeleri gerçek dışıdır. Bu şahsın kürsüye çıkıp konuşması Gürhan Kocaman, Yetkin Öztürk ve Koray Aydın sayesinde gerçekleşmiştir.

Erkan Yıldırım’ın kürsüden konuşma yapmasında etkin olan isim dönemin Ankara İl Başkan Yardımcısı Gürhan Kocaman’dır. İyi Parti kurucularından olan ve halen milletvekili olan Metin Ergün, Gürhan Kocaman hakkında Ayhan Bora Kaplan ile bu kişinin ilişki içerisinde olduğuna dair duyumlar aldığını ifade ederek müvekkilimize (Akşener) başvurmuştur.

Müvekkilimiz, bu hususta dönemin Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın yetki sahibi olduğunu ifade ederek, Metin Ergün’e konuyu Koray Aydın ile görüşmesi gerektiğini ifade etmiştir.

Metin Ergün, Koray Aydın ile görüşmüş ve endişelerini ifade etmiştir. Fakat Koray Aydın tarafından basına da yansıyan bir biçimde, ‘Gürhan Kocaman’ın Ayhan Bora Kaplan’la çocukluk arkadaşı olduğu, mafyatik bağlantıların olmadığı’ değerlendirilerek İl Başkan Yardımcılığında görevine devam etmesine müsaade edilmiştir.”

UĞUR POYRAZ DEVREYE GİRMİŞ

Akşener’in dilekçesinde olayın devamı şöyle aktarılıyor:

“Metin Ergün tarafından, Gürhan Kocaman hakkında yapılan bu değerlendirmelerle aynı dönemde İyi Parti’nin Genel Sekreteri olan Uğur Poyraz, bazı bilgi ve belgelerle müvekkilimize gelmiş ve ‘Gürhan Kocaman’ın Ayhan Bora Kaplan ile iltisaklı olduğunu, Ankara’nın eğlence mekanlarını hemen hepsinin Ayhan Bora Kaplan’a ait olduğunu, bazı İyi Partililerin gelenlerinin çocuklarının buralarda vakit geçirdiğini, Ayhan Bora Kaplan gibi bir suç örgütü lideri ile İyi Parti’nin Gürhan Kocaman üzerinden irtibatlandırılacağını’ ifade etmiştir. Müvekkilimiz (Akşener) kendisine ulaşan bu bilgilerin ciddiyetine binaen, Koray Aydın ile görüşmüş, bilgileri Koray Aydın’a göstermiş fakat Uğur Poyraz tarafından bu bilgilerin kendisine verildiğini söylememiştir. Fakat Koray Aydın, bu bilgilerin Uğur Poyraz tarafından iletildiğini anlamış ve aynı görüşmede Uğur Poyraz hakkında çirkin isnatlarda ve iddialarda bulunmuştur. Müvekkilimiz, Koray Aydın’a Gürhan Kocaman’ın partiye zarar verdiğini dile getirmiş ve görevden alınması gerektiğini ifade etmiştir. Gürhan Kocaman, Ankara İl Başkanlığı görevinden Koray Aydın tarafından alınmayınca müvekkilimiz Koray Aydın’ı görevden almıştır.”

TELE1’e suç duyurusunda bulunan Akşener’den Aydın’a ABK suçlaması