ABC Politik

Dünya

Musk’ı “ölüm saçmakla” suçlayan Maduro: 10 gün defol!

Musk’ı “ölüm saçmakla” suçlayan Maduro: 10 gün defol!
Email :

Ülkede şiddeti körüklemekle eleştirdiği X hakkında geçici erişim engeli talimatı veren Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, “Venezuela’dan 10 günlüğüne defol X. Defol Elon Musk” dedi.

Venezuela’da, 28 Temmuz’da yapılan ve Ulusal Seçim Konseyi’nin mevcut Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun kazandığını açıkladığı ve muhalefetin darbe çağrısı yaptığı Devlet Başkanlığı Seçimi’nin ardından Nicolas Maduro’nun tepkisi sürüyor.

Devlet Başkanlığı Sarayı’nda konuşan Maduro, mesajlaşma uygulaması Whatsapp’a Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçılarına liste verdiği suçlamasının ardından, Tesla CEO’su Elon Musk’ın satın aldıktan sonra adını değiştirdiği X isimli sosyal medya platformuna da ülkede şiddeti kışkırtma suçlamasında bulundu.

Nicolas Maduro, Maduro, Ulusal Telekomünikasyon Komisyonu (CONATEL) ile konuştuğunu ve X’in 10 gün süreyle dolaşımdan kaldırılması için talimatı verdiğini belirtti.

“DEFOL ELON MUSK”

Elon Musk’ı da eleştiren Maduro, “Elon Musk’ın sahibi olduğu X, tüm kanunları çiğnedi. Bu ülkede, faşizm, iç savaş, ölüm ve nefret yaymayı bırakın artık. X, Venezuela’nın tüm yasalarını ihlal etti. Venezuela’da yasalar var, yasalara saygı duyacağız. Venezuela’dan 10 günlüğüne defol X. Defol Elon Musk. Venezuela’da anayasa var, devlet var ve onlara saygı duymalısın” dedi.