ABC Politik

Ekonomi

Zeybekçi, EYT’yi gelecek nesiller üzerinden eleştirdi

Email :

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi, “EYT şu demek: Bugünkü şey için gelecek nesillerin imkanlarını ve kaynaklarını bugünden tüketmek demektir” dedi.

ABC POLİTİ HABER MERKEZİ

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi, CNN Türk canlı yayınında ekonomi gündemindeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Nihat Zeybekçi, 16 milyon emeklinin varlığı nedeniyle emeklilik ve sosyal güvenlik sisteminin dar bir koridora sokulduğu yorumunda bulundu.

1.4 çalışanın 1 emekliye karşılık gelen prim ödediğini belirten ve bunun 2 ve üzerine çıkarılması gerektiğini savunan Zeybekçi şunları söyledi:

Maalesef emeklilik sistemimizi, sosyal güvenlik sistemimizi çok dar bir koridora soktuk. 16 milyonun üzerinde emeklimiz var. 1.4 civarında primini ödeyen çalışanın baktığı 1 emekliye karşı. 1.6 filan deniyor ama tahsil edilen sigorta primlerine baktığımız zaman 1.4 civarında. Bu sürdürülebilir bir şey değildir. Emeklilikle ilgili, eğer sosyal güvenlik sistemiyle ilgili alınacak tedbirler varsa o 1.4’ün 2 ve üzerine çıkarılması için derhal tedbir alınması gerekir. Bu, siyasi politika meselesi değil. Bu, siyaset meselesi değil. Bu, memleket meselesi. Onun için siyaset yaparken siyasette projeyle veya siyasette ufukla, hedefle, ülke genelinin tamamını ilgilendiren, yarın ben iktidara geldiğim zaman bunun altından nasıl kalkarım kaygısıyla yola çıkılması gerekiyordu.”

“EYT, GELECEK NESİLLERİN KAYNAKLARINI TÜKETMEKTİR”

Nihat Zeybekçi ayrıca, AKP iktidarının düzenleme yaptığı EYT’nin “gelecek nesillerin kaynaklarını tüketmek” olduğu yorumunu yaptı.

Zeybekçi, “Onun için zamanında EYT ile ilgili benim görüşlerim net olarak söyleyeyim negatifti. Ama diğer taraftan mevzubahis vatansa gerisi teferruattır diyerek EYT ile ilgili olmaması gerekenler yapıldı. EYT şu demek: Bugünkü şey için gelecek nesillerin imkanlarını ve kaynaklarını bugünden tüketmek demektir. Onun için bunlardan uzak durmamız lazım. Popülizmden uzak durmamız lazım. Biz bugünkü refahımızı, gelecek nesillerimizin refahından çalmadan yapmamız lazım. Eğer gerçekten ekonomiyi konuşacaksak, gerçekten ekonomimizin dar koridorlara girmemesini konuşacaksak bugünün imkanlarıyla bugünün refahını arttırmamız lazım” şeklinde konuştu.

Zeybekçi, EYT’yi gelecek nesiller üzerinden eleştirdi