ABC Politik

Dünya

“Belarus-Rusya Birlik Devleti” diyen Lukaşenko’dan “kırmızı düğme” gözdağı

“Belarus-Rusya Birlik Devleti” diyen Lukaşenko’dan “kırmızı düğme” gözdağı
Email :

“Burası Belarus-Rusya Birlik Devleti sınırıdır” diyen Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, “ Belarus ve Rusya çevresi boyunca bu kırmızı düğmelere çoktan basıldı. Geriye kalan tek şey ‘en kırmızı’ olana basmak” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın NATO’nun uyguladığı çevreleme politikasına karşı Ukrayna’ya başlattığı operasyon sonrası bölgede yaşanan askeri hareketlilik sürüyor.

NATO, Rusya ve Çin’i suçlayan kara propaganda videosunu neden yayınladı?

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Rus devlet televizyonu Rossiya kanalına verdiği röportajda, ülkede bulunan nükleer silahları kullanmak için “kırmızı düğmeye” basmaya hazır olup olmadığı sorusunu cevapladı.

Nükleer silahlarla ilgili olarak her tarafta “kırmızı düğmeye” zaten basıldığını söyleyen Lukaşenko, “Belarus ve Rusya çevresi boyunca bu kırmızı düğmelere çoktan basıldı. Geriye kalan tek şey ‘en kırmızı’ olana basmak.” dedi.

“SINIRLARIMIZA ADIM ATANA KADAR KULLANMAYACAĞIZ”

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bu tür kararları alırken, ahlaki olarak bunun hakkında konuşmalarının uygun olmayacağını vurgulayan Lukaşenko, “Belarus’ta taktik nükleer silahlar ortaya çıktığında, onlara (dışardaki rakiplerimize) doğrudan söyledim: Siz devlet sınırlarımıza adım atana kadar hiçbir silah kullanmayacağız. Burası Belarus-Rusya Birlik Devleti sınırıdır.” ifadelerini kullandı.