ABC Politik

Spor

Beşiktaş, Dolmabahçe’deki gol düellosundan galip çıktı

Beşiktaş, Dolmabahçe’deki gol düellosundan galip çıktı
Email :

Beşiktaş, kendi evinde Ciro Immobile ile Antalyaspor’dan Braian Samudio’nun 2’şer gol attığı karşılaşmayı, 4-2 kazandı. Güray Vural’ın 63. dakikada gördüğü kırmızı kartla Antalyaspor 10 kişi kaldı. Beşiktaş’ta Emirhan Topçu’nun topu ağlara gönderdiği 2 pozisyon gol değeri kazanmadı.

Trendyol Süper Lig’in 2. Haftası’nda Beşiktaş, kendi sahasında Antalyaspor’u ağırladı.

Deplasman ekibi karşılaşmaya ilk dakikada Brian Samudio’nun golüyle adeta 1-0 önde başladı.

Ev sahibi ekip bu gole 13. dakikada İtalyan Santraforu Ciro Immobile ile yanıt vererek 1-1 eşitliği sağladı. Ciro Immobile 23. dakikada bulduğu 2. golle takımını 2-1 öne geçirdi.

İlk yarı bu skorla sona erdi.

2. YARIDA KARŞILIKLI GOLLER VE 1 KIRMIZI KART

Antalyaspor’la Braian Samudio, Immobile ile giriştiği gol düellosunda 51. dakikada bulduğu golle kendisi ve takımı adına skoru 2-2’lik eşitliğe taşıdı.

Siyah beyazlılar, 56. dakikada Rafa Silva ile bulduğu golle yeniden üstünlüğü ele geçirdi.

Sarı kart, VAR’da kırmızı oldu

Beşiktaş’ın 63. dakikada sağ kanattan çıktığı hızlı hücumda Antalyaspor’dan Güray Vural, Rafa Silva’ya kayarak müdahale etti.

Maçın Hakemi Mehmet Türkmen, bu müdahaleye önce sarı kart gösterdi.

VAR’dan gelen uyarı üzerine izleme yapan Mehmet Türkmen, sarı kartı iptal etti ve kırmızı kart gösterdi.

90+5’te Ernest Muçi, Beşiktaş adına skoru belirleyen golü kaydetti.

Karşılaşma, bu golle Beşiktaş’ın 4-2 üstünlüğüyle sonuçlandı.

TOPÇU’NUN 2 POZİSYONU GOL DEĞERİ KAZANMADI

29. dakikada Beşiktaş hücumunda Gedson Fernandes’in ceza sahasına ortaladığı topu Omar Colley kale sahasına çevirdi. Emirhan Topçu’nun ağlara gönderdi top, Omar Colley’in faul yaptığı gerekçesiyle gol değeri kazanmadı.

65. dakikada yine Beşiktaş’ın sağ kanattan Rafa Silva ile kullanılan serbest vuruşta ceza sahasında Gedson Fernandes’in arka direğe yükselttiği topta Emirhan Topçu’nun ağlara gönderdiği top bu sefer ofsayt gerekçesiyle yine gol değeri kazanmadı.

3 MAÇLIK GALİBİYET SERİSİ

Sezona Süper Kupa’da Galatasaray’ı tarihin en farklı skoru olan 5-0’la yendikten sonra Trendyol Süper Lig’in ilk haftasında Samsunspor’u 2-0 yenen Beşiktaş, bu sezon Türkiye’deki resmi maçlarındaki galibiyet serisini sürdürdü.

Siyah beyazlılar puanını 6’ya yükselterek, Tümosan Konyaspor’u 2-1 yenen Galatasaray’ın üstünde averaj farkıyla liderliğe yükseldi.

Antalyaspor ise 1 puanda kaldı.