ABC Politik

Dünya

Bahçeli, “kara propaganda” diyor ama dünya, CHP’yi muhatap alıyor

Bahçeli, “kara propaganda” diyor ama dünya, CHP’yi muhatap alıyor
Email :

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “kara propaganda” dese de, 2024 Yerel Seçimleri’nde en fazla oy alan CHP, dış ilişkilerde muhatap alınmaya başlandı.

SONER BAHADIR

Anayasa Mahkemesi’nin(AYM) “yok hükmünde” kararına rağmen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde(TBMM) 16 Ağustos Cuma düzenlenen olağanüstü oturumda Can Atalay’ın milletvekilliğinin iadesi görüşülemeyerek oturum kapatılmış, TBMM, 1 Ekim’e kadar tatil edilmişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bu uygulama hakkında yaptığı, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde en fazla oyu alan CHP’nin “1. parti olduğu ve anketlerde açık ara önde gittiği kara propagandasının silinip atıldığı” şeklindeki değerlendirmesine rağmen, dış siyasette CHP’yi muhatap alma eğilimi güçleniyor.

AKP ve MHP arasında “yumruk” ittifakı: “Gereğini yaptı”

ALMANYA CUMHURBAŞKANI, İMAMOĞLU İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter-Steinmeier, Almanya ve Türkiye’nin diplomatik ilişkilerinin 100. yılı nedeniyle 22 Nisan 2024 tarihinde Türkiye’ye yaptığı ziyaret için İstanbul Havalimanı’na iniş yapmıştı.

Frank Walter-Steinmeier’i burada Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz ve İstanbul Valisi Davut Gül karşılamıştı.

Walter-Steinmeier, 63 yıl önce Türk işçilerin Almanya’ya gittiği İstanbul Sirkeci Garı’nı ziyaret etmişti. Burada kendisini CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın ve CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu karşılamıştı.

Frank Walter-Steinmeier ve Almanya Federal Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Johannes Regenbrecht, Ekrem İmamoğlu ve İBB heyetiyle tarihi Orient Express Lokantasında, basına kapalı bir toplantı gerçekleştirmişti.

Toplantının ardından Walter-Steinmeier ve İmamoğlu, kendilerine dahil olan Davut Gül ile birlikte, “Demiryolu Müzesi”ni ziyaret etti.

KATZ, ERDOĞAN’I İMAMOĞLU, YAVAŞ VE CHP GENÇLİĞİ’NE ŞİKAYET ETMİŞTİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Temmuz 2024 tarihinde, İsrail’in Gazze’deki işgal ve katliamlarına tepki olarak, “Biz nasıl Karabağ’a girdiysek, nasıl Libya’ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız” ifadelerini kullanmıştı.

Diplomatik skandala yol açan bu ifadelere İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, “Erdoğan, İsrail’i savaşla tehdit ederek, Saddam Hüseyin’in yolundan gidiyor. O yolun nereye gittiğini, ve o yolun sonunda (Saddam’a) ne olduğunu hatırlasa iyi olur” yanıtını vermişti.

Libya ve Saddam tehditleri: NATO, Türkiye ve İsrail’e dar geldi!

Bu açıklamalarla gerilen ilişkilerde Yisrael Katz’dan CHP hamlesi gelmişti.

Katz, 2 Ağustos tarihinde sosyal medya hesabından İmamoğlu’nu etiketleyerek yaptığı paylaşımda Ekrem İmamoğlu’nu etiketleyerek, 7 Ekim’de “Aksa Tufanı” adını vererek Supernova Festivali’ne baskın düzenleyen Filistin İslami Direniş Hareketi’ni(Hamas) destekleyen Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’yi bir diktatörlüğe dönüştürdüğü ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasını ortadan kaldırdığı eleştirisinde bulunmuştu.

İmamoğlu bu paylaşımı alıntılayarak, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bayrağına ve Cumhurbaşkanı’na hakaret eden bu açıklamanızı size aynen iade ediyorum” yanıtını vermişti.

İmamoğlu, İsrail’in oyununa gelmedi!

Katz, Yavaş ve CHP Gençliği’ni de dahil etmişti

Aldığı bu cevapla yetinmeyen Yisrael Katz, bu sefer 6 Ağustos’ta İmamoğlu’nun yanı sıra CHP’li Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) Başkanı Mansur Yavaş ve CHP Gençlik Kolları’nı etiketleyerek yeniden Erdoğan’ı diktatörlükle suçlayan bir paylaşım yapmıştı.

CHP Gençlik Kolları da bu paylaşımı alıntılayarak verdiği cevapta, “Bizi etiketleyerek müttefikiniz Erdoğan’ı güçlendirmeye çalıştığınızı biliyoruz” yanıtını vermişti.

CHP Gençliği, Katz’ın provokasyonunu deşifre etti!

ABBAS’TAN ÖZEL’E “2. ÜLKENİZ” DİYEREK AÇIK DAVET

TBMM’de 15 Ağustos Perşembe günü konuşan ve Kudüs ve Gazze’ye gideceğini belirten Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, dün telefonda görüştüğü CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i “2. ülkeniz” diyerek Filistin’e davet etti.

Mahmud Abbas, “Sizleri 2.ülkeniz Filistin’e davet ediyorum. Seçtiğiniz herhangi bir tarihte gelebilirsiniz, Filistinli kardeşlerinizin durumunu yakından takip edebilirsiniz. Bu davet açık bir davettir” ifadelerini kullandı.

Abbas’tan Özel’e açık davet

Sosyalist Enternasyonal ve “Dünyaya açılan pencere”

Özgür Özel’in, Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı olarak çok önemli görevlerde bulunduğunu, bu görevler nedeniyle kurduğu temaslarda Filistin meselesini gündeme getirdiğini ifade eden Mahmud Abbas, Siz dünyaya açılan bir pencere gibisiniz” değerlendirmesinde bulundu.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de Recep Tayyip Erdoğan’ın, Özgür Özel’e 11 Haziran’da CHP Genel Merkezi’nde yaptığı ziyarette Erdoğan’ın Özel’de Sosyalist Enternasyonal’de Avrupa’da yükselen aşırı sağa ve nefret suçlarına karşı Türkiye’nin tezlerini dile getirmesini talep ettiğini belirtmişti.

Ömer Çelik, “Bu çerçevede sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye’nin içindeki partilerin bu ortaya çıkan faşist dalgaya karşı ortak hareket etmeleri konusundaki hassasiyetlerini ifade etmişlerdir. Bu çerçevede de sayın Özel’in Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcılığı’nın bu nefret suçlarıyla ve ırkçı akımlara karşı o zeminlerde Türkiye’nin tezlerini dile getirmek bakımından önemli bir zemin olduğunu belirtmişlerdir” ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’ın Özel’e “sebebi ziyaret”i: Sosyalist Enternasyonal’de işbirliği talebi!