ABC Politik

Spor

Almanya’da kaptan gemiyi terk etti

Almanya’da kaptan gemiyi terk etti
Email :

33 yaşındaki Kaptan İlkay Gündoğan, kulüp düzeyindeki maç sayısının artışı nedeniyle Almanya Milli Takımı’nı bıraktığını açıkladı.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Futbolun endüstrileşmesiyle birlikte artan maç sayısı futbolcuları zorlamaya devam ediyor.

Almanya A Milli Futbol Takımı’nın 33 yaşındaki Türk kökenli Kaptanı İlkay Gündoğan, kulüp düzeyindeki maç sayısının artışı nedeniyle milli takım kariyerine son verdiğini açıkladı.

“MİLLETİMİZİ YENİDEN GURURLANDIRDIK”

İlkay Gündoğan, kendisinin de formasını giydiği Almanya’nın Euro 2024’te çeyrek finale çıkması için, “Yıllar sonra milletimizi gururlandırdık” dedi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan İlkay Gündoğan şu ifadeleri kullandı:

“Sevgili Almanya,

Birkaç hafta düşündükten sonra milli takım kariyerime son verme zamanının geldiğine karar verdim.

Kendi ülkem için 82 uluslararası maça büyük bir gururla bakıyorum; bu sayı, 2011’de A Milli Takım için ilk maçıma çıktığımda asla hayal edemeyeceğim bir rakamdı.

Benim için en önemli nokta, geçen yaz kendi evimizdeki Avrupa Şampiyonası’nda kaptan olarak takıma liderlik edebilmem büyük bir onurdu!

Bunca yıldan sonra nihayet milletimizi yeniden gururlandırmayı başardık; bunda benim de bir rol oynayabilmem beni çok mutlu ediyor.

Ancak turnuvadan önce bile vücudumda ve kafamda belli bir yorgunluk hissettim ve bu beni düşündürdü. Kulüp ve ülke düzeyindeki maçlar da azalmıyor.

Kesinlikle bu milli takımın taraftarı olmaya devam edeceğim ve yükseliş trendinin birlikte devam edeceğini çok umuyorum; o zaman bizi 2026 Dünya Kupası’nda en yakın şampiyonluk adaylarından biri olmaktan alıkoyacak hiçbir şey kalmayacak. Harika bir antrenörümüz, gerçekten güçlü bir ekibimiz ve harika bir takım ruhumuz var.

Bu yolculukta bana eşlik eden tüm taraftarlara, çalışanlara, antrenörlere ve takım arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Bu bir onurdu!

İlkay’ın”