ABC Politik

Haber

Özel’den Abbas’ın davetine tarihli yanıt! Ayağına ne oldu?

Özel’den Abbas’ın davetine tarihli yanıt! Ayağına ne oldu?
Email :

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Filistin’e daveti hakkında, “Ağustos sonu, eylül başında. 30 Ağustos’ta Dumlupınar var. Mesela 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde gidebilirim” dedi. Özgür Özel, ayağından vurulduğu iddiasıyla ilgili, “FETÖ’cülerin peşini bıraksınlar, gelsinler, röntgene baksınlar”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Halk TV Yazarı İsmail Saymaz’a röportaj verdi.

İsmail Saymaz, Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Filistin’e davetini hatırlatarak, “Tarihi belli mi?” sorusunu sordu. Özgür Özel, bu soruya, “Tüzük Kurultayı’ndan önce gitmek istiyorum. 9 Eylül’den önce. Hatta Ağustos sonu, eylül başında. 30 Ağustos’ta Dumlupınar var. Mesela 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde gidebilirim” dedi.

“FETÖ’CÜLERİN PEŞİNİ BIRAKSINLAR”

Saymaz, Özel’e, eski Akit Yazarı Abdurrahman Dilipak’ın gündeme getirdiği bacağından vurulduğu iddiasını da sordu.

İddiayı yalanlayan Özgür Özel, “Canımı FETÖ’cüler sıkmıyor da kendine CHP’li ve Atatürkçü diyenler peşine takılıyor, o canımı sıkıyor. Kendisini muhalif ve Atatürkçü olarak sayan ve FETÖ’cülerin peşinden koşan arkadaşlara diyorum ki “Buyursunlar, Ankara’dayım, gelsinler, birlikte inceleyelim röntgeni. Ya da doktor bulsunlar, röntgeni incelesinler, kurşun mu varmış, kırık mı. FETÖ’cülerin peşini bıraksınlar, gelsinler, röntgene baksınlar. Ankara’dayım, kapım açık” yanıtını verdi.

Özel, ayağının durumu hakkında ise şunları söyledi:

“Çatlakla kırık arası. Kendi kendine iyileşecek. Doktor ‘Az yürüyüp ayağını yukarı kaldırır mısın?’ dedi. Dedim ki ‘Hacıbektaş’a, fıstık mitingine, Karakucak güreşlerine gideceğim.’ O zaman dedi ki ‘İnce alçı yapacağım.’ On gün alçı olacak. Beşinci günündeyiz. Asfalt ayakkabısı gibi bir şey var. Onunla gezip duruyoruz.”

GENEL BAŞKANA 1 GENEL SEÇİM HAKKI

İsmail Saymaz, Tüzük Kurultayı hakkında da Özel’e, “Milletvekilleri ve genel başkanın görev süresiyle ilgili sınırlanma olacak mı?” sorusunu yöneltti.

Özgür Özel, 1 genel seçimde başarılı olmayan genel başkanın partiyi kurultaya götürmesini önerdiğini belirtti.

Özel, “Kendim zaten söyledim, ‘Partiyi iktidar yapmazsam kurultaya götürürüm, aday olmam’ diye. Bir genel seçimde başarılı olamayan genel başkanın partiyi kurultaya götürmesini öneriyorum. Milletvekilleri için iki ya da üç dönemle ilgili kısıtlamayı benimsemiş durumdayız. İki mi olacak, üç mü, onu konuşacağız. Ama önseçimden çıkanlar için dönem sınırlamasına gerek yok” ifadelerini kullandı.