ABC Politik

Ekonomi

5. kez yerinde sayan TCMB: Yurttaş alışveriş yapamıyor ve yapamayacak

5. kez yerinde sayan TCMB: Yurttaş alışveriş yapamıyor ve yapamayacak
Email :

5. kez politika faizinin %50’de sabit tutulması kararını veren TCMB, “Üçüncü çeyreğe ilişkin göstergeler yurt içi talebin yavaşlamaya devam ederek enflasyonist etkisinin azaldığına işaret etmektedir” diyerek yurttaşın pahalılık nedeniyle alışveriş yapamadığını ve bir süre daha yapamayacağını söyledi.

SONER BAHADIR

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) Para Politikaları Kurulu(PPK), dün yaptığı toplantıda üst üste 5. kez politika faizinin yüzde 50’de sabit kalmasına karar verdi.

Yayınlanan PPK Toplantı Kararı’nda ise “yurt içi talep” konusunda yapılan analiz dikkat çekti. Kararda, “Üçüncü çeyreğe ilişkin göstergeler yurt içi talebin yavaşlamaya devam ederek enflasyonist etkisinin azaldığına işaret etmektedir” denilerek yurttaşın pahalılık nedeniyle alışveriş yapamadığını ve bu durumun bir süre daha devam edeceği öngörüsünde bulundu.

Kararda ayrıca hizmet enflasyonunda da düşüşün gecikmeli olacağı vurgulandı. Kararda, “Mal enflasyonu düşerken hizmet enflasyonundaki iyileşmenin gecikmeli olacağı değerlendirilmektedir” ifadelerine yer verildi.