ABC Politik

Ekonomi

Özel sektör öğretmenlerinden “bedavacılık” isyanı

Özel sektör öğretmenlerinden “bedavacılık” isyanı
Email :

Özel Öğretmenler Sendikası, “ Süreli sözleşmenin yeni çalışanı üzerinden bedavacılığın işlediği bir dönemdeyiz” açıklaması yaptı.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

İktidarın uyguladığı ekonomi politikalarının yarattığı pahalılık nedeniyle kıyafet, kırtasiye ve beslenme gibi konularda eğitim masrafları ailelerin belini bükmeye devam ediyor.

Özel eğitim kurumlarında ise bunlara ek olarak eğitim ücretlerine yapılan fahiş zamlar da eklenirken bu kurumlarda çalışan öğretmenler de düşük ücret ve ağır çalışma koşullarından şikayet ediyor.

Özel Öğretmenler Sendikası, eğitim-öğretim takvimi öncesinde göreve çağrılan öğretmenlerin maaş ve sigorta uygulamalarının ise eğitim-öğretim takvimiyle başlatıldığını belirterek, “bedavacılık” eleştirisinde bulundu.

“MEMNUN PATRON TİPLEMESİNİN EN SEVDİĞİ ŞEY”

Sendika’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Süreli sözleşmenin yeni çalışanı üzerinden bedavacılığın işlediği bir dönemdeyiz. Buna özel öğretim piyasası seminer ve hazırlık dönemi diyor. Maaş ve sigorta yeni eğitim-öğretim döneminin takvimine bağlanıyor ama öğretmen üç hafta öncesinden okulda mesai sürdürüyor. Sömürünün bu biçiminde “memnun patron” tiplemesinin en çok sevdiği şeydir bu bedavacılık.

Ortada kurumsal ciddiyet ve en disiplinli biz hazırlanırız mesajı var. Bunun yanında resmi takvimi beklemeden önden derslere başlamış olmanın gösterisi de var. Bu yazdıklarımız şirket aklının tüm birimleri ile öğretmen emeğine yönelik yaptığı saldırıda iyi niyetli kalacaktır.

O halde iyi niyet bitebilir. Emek, hakkını savunmak için mücadeleci bir karaktere ihtiyaç duyabilir.

Belirli süreli iş sözleşmesini çöpe atmanın yolu onu silikleştirecek adımları atmaktan da geçiyor.

Birlik olmak, haklarını savunurken kendinden emin olmak ve tok davranmak parolamız.

“Ama sektörde sistem bu” diyenlere, bizim de söyleyecek sözlerimiz var.

Sendikalı Ol!

Kabuğu Kır, Ezberleri Boz!

Teşhir edilecek çok kurum ve kişi var. Değiştirilecek bir düzen, kurtulacak bir emek var.

Başlıyoruz!”