ABC Politik

Ekonomi

İşten çıkarılan Anagold maden işçileri isyanda: Oy verdiğimiz insanlar bizimle muhatap olsun

Email :

9 işçinin göçük altında kalarak hayatını kaybettiği Anagold Madencilik’te işten çıkarılan işçiler eylem yaptı. Bir işçi, “ Bizim oy verdiğimiz insanlar, gelip burada bizimle muhatap olsun” dedi.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Erzincan’ın İliç ilçesinde 13 Şubat 2024 tarihinde Çöpler Altın Madeni İşletmeleri’nde meydana gelen göçüğün altında kalan 9 işçinin hayatını kaybetmesi zihinlerdeki yerini korurken Anagold Madencilik, 187 işçiyi maliyetlerini karşılayamadığını öne sürerek işten çıkardı.

İşten çıkarılan işçiler bugün maden ocağına gelerek eylem yaptı.

Eylemde, işlerine geri dönmek ve bunun için de bir muhatap bulmak istediklerini belirten bir işçi, “Bu olay oluşmuş, bu olayı kaldırmak da devlete düşer. Bizim oy verdiğimiz insanlar, gelip burada bizimle muhatap olsun. Bizi dinlesin. Biz insanız yahu! Burada 15 senedir bu maden işliyor. Kime ne zarar vermişiz? Kime ne yapmışız? Burada bedelini ödeyen işçiler oluyor. Ölenler biz, emeğini yiyen biz, çilesini çeken biz, sefasını süren onlar. Neredeler? Gelsinler bugün buraya. Oy zamanı geliyor, bugün buraya gelsinler. Biz bu yoldan vazgeçmeyeceğiz. Ya topraklarımızı geri alacağız ya maden eski düzenine dönüp çalışacak” ifadelerini kullandı.

Anagold Madencilik, 3 bin işçiyi işten çıkarma kararı almıştı.

İşten çıkarılan Anagold maden işçileri isyanda: Oy verdiğimiz insanlar bizimle muhatap olsun