ABC Politik

Haber

Tayyarla Metiner arasında “maskeli dostlar” ittifakı mı?

Tayyarla Metiner arasında “maskeli dostlar” ittifakı mı?
Email :

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, ismini vermediği AKP’li bir kişinin CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, “Saray züppesi” demesine tepki göstermemesini eleştirdi. Mehmet Metiner,“Her devrin adamlarının ve dahi AK Parti’ye sadece güç devşirmek için gelenlerin itibar katlarında hâlâ dolaşabiliyor olmaları ne ibretlik ne hazin bir durumdur” dedi. Metiner’in açıklaması akıllara, geçmişte 2 dönem AKP Milletvekilliği yaptıkları Şamil Tayyar’ın “maskeli dostlar” açıklamasını getirdi.

SONER BAHADIR

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nden CHP’nin en çok oy alan parti olarak çıkmasıyla birlikte toplumsal tabanı erimeye başlayan AKP içindeki tartışmalar da devam ediyor.

Eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tazminat davası açtığı CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın “Saray züppesi” sözleriyle ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Erdoğan’dan Özkan’a “gösteriş” davası!

Mehmet Metiner, adını vermediği AKP’li bir ismin Tuncay Özkan’ın ifadelerine karşı açıklama yapmamasına tepki gösterdi.

“ADAYLIK SÜRECİNDE HER ALLAH’IN GÜNÜ CB DEYİP DURUYORDU”

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Metiner şu ifadeleri kullandı:

“İBRETLİK VE ÜZÜCÜ BİR NOT

Dün CHP’li bir vekil Cumhurbaşkanımıza ağza alınmayacak terbiyesizce ve alçakça laflarla saldırdı.

Bakıyorum da o birisinden tek laf yok.

Reis’in belediye başkan adayı yaptığı, şimdilerde de daha üst makamlarda görevlendirileceği iddia edilen o birisinden çıt yok.

Oysa adaylık sürecinde sahada her Allah’ın günü CB deyip duruyordu. Reis’in adını ve nüfuzunu şahsi iktidarı için kılıç gibi kullanıyordu.

Seçim sonrasında bir lobinin ısrarla ballı-kaymaklı bir göreve getirmek için uğraşıp durduğu bu zatın hesabına baktım tek bir paylaşım yok.

Bu saatten sonra zevahiri kurtarmak için yapar mı?

Her devrin adamlarının ve dahi AK Parti’ye sadece güç devşirmek için gelenlerin itibar katlarında hâlâ dolaşabiliyor olmaları ne ibretlik ne hazin bir durumdur.”

 

TAYYAR, “MASKELİ DOSTLAR” DEMİŞTİ

Mehmet Metinerle birlikte 2011-2018 yılları arasında AKP milletvekilliği yapan Şamil Tayyar da önceki gün Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in istifa iddialarıyla ilgili dikkat çeken bir açıklama yapmıştı.

Şamil Tayyar, “içerideki maskeli dostlar”ın Mehmet Şimşek’in istifa iddialarını yayanları beslediği iddiasını dile getirmişti.

Tayyar, “Maalesef. ‘Şimşek istifa etti’ yalanıyla piyasaları manipüle edenleri besleyenler, çoğunlukla içerideki maskeli dostlar. Bunların çift ajandası, bir resmi bir gayriresmi görüşü vardır. Daha tehlikeli olanı, bu samimiyetsiz tutumun giderek yaygınlaşması, geçer akçe olmasıdır. İtirazlarını açıkça ifade etmezler, arkadan dolanarak puan almaya çalışırlar. Sinsidirler. Şimşek bakanın, ekonomideki zorlukların yanısıra aşması gereken bir problem de budur” ifadelerini kullanmıştı.

BENZERLİK DİKKAT ÇEKTİ

Metiner’in açıklamasındaki, “Her devrin adamlarının ve dahi AK Parti’ye sadece güç devşirmek için gelenlerin itibar katlarında hâlâ dolaşabiliyor olmaları ne ibretlik ne hazin bir durumdur” ifadeleri ile Tayyar’ın açıklamasındaki, “Daha tehlikeli olanı, bu samimiyetsiz tutumun giderek yaygınlaşması, geçer akçe olmasıdır” ifadelerindeki benzerlik dikkat çekti.

Tayyar, AKP içindeki “maskeli dostlar”ı anlattı