ABC Politik

Ekonomi

Türk-İş’ten Tekirdağ’da buluşma: Mafya mitingi mi işçi mitingi mi?

Email :

Protesto edilen Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay lehine kürsüden, “Vur de vuralım, öl de ölelim” sloganları atıldı. Protestoları “günah” olarak niteleyen Ergun Atalay, işçilere kendi arkasında durmazlarsa “Sizi parça parça ederler” dedi.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda işçi tarafını temsil eden Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu(Türk-İş), Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde, “Zordayız, geçinemiyoruz” adıyla bir miting düzenledi.

Mitingde, Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay kürsüye çıktığı sırada bir grup işçi, “Ergun istifa” sloganları attı. Kürsüden işçilerin sloganları bastırılarak Ergun Atalay’a övgüler dizildi. Peşinden miting kürsüsünden protesto eden işçilere bakarak, “Vur de vuralım, öl de ölelim” sloganları atıldı. Bir süre devam eden sloganları Ergun Atalay, “dur” diyerek durdurdu.

Kürsüde konuşma yapan Atalay, işçilerin protestolarını “günah” olarak niteledi.

7 ay önce yapılan seçimde delegelerin %94’ünün oyunu aldığı için işçilerin kendisini desteklemek zorunda olduğunu öne süren Ergun Atalay, protestoları ise “günah” olarak niteledi.

“SİZİ PARÇA PARÇA EDERLER”

İşçilere kendisinin arkasında durulmaması durumunda “sizi parça parça ederler” diyen Atalay şunları söyledi:

“Lafı uygun bir laf değil ama demek mecburiyetindeyim. Türk-İş, 73 yıllık bir kurum. O kurumun 450 tane delegesi var. O delegelerin bundan 7 ay evvel %94 oyunu alıp bu kürsüden size seslenen bir kardeşinizim. İşverenlerle mücadele edersin, sermayeyle mücadele edersin, siyasetçiyle mücadele edersin ama evin içinden bir avuç kardeşimiz evini taşlamaya kalkarsa inanın ayıp ediyor, günah işliyor. Seçtiğiniz adamın başında sonuna kadar durmak mecburiyetindesiniz. Durmazsanız sizi parça parça ederler.”

Türk-İş’ten Tekirdağ’da buluşma: Mafya mitingi mi işçi mitingi mi?