ABC Politik

Gündem

Enginyurt, detaylarını açıkladı: TBMM’de yeni grup

Email :

DP Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, DEVA Partisi ve İYİ Parti’den ayrılan bazı milletvekilleriyle birlikte TBMM’de yeni bir grup kurma hazırlığı yaptıklarını açıkladı.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, TELE1 ekranlarında Özlem Gürses’in sunduğu Kayıt Dışı programına konuk oldu.

Cemal Enginyurt, DEVA Partisi ve İYİ Parti’den ayrılan isimlerle birlikte TBMM’de yeni bir grup kurma hazırlığı yaptıklarını söyledi.

“MECLİS’TE KONUŞACAK ÇOK KABİLİYETLİ İNSANLAR VAR”

TBMM’de söz hakkına sahip olmayı amaçladıklarını belirten Enginyurt, şunları söyledi:

“Biz DEVA, Demokrat, İYİ Parti’den ayrılanlar var, partisinden mutsuz olduğunu düşündüğümüz bir sonraki dönemde de aday yapılamayacağını kendinin bile inandığını gördüğümüz insanlar var. Böyle bir diyalogla 25 civarında bir grup kuralım diyoruz. Bunu da şunun için diyoruz: Ne DEVA, ne Demokrat Parti Meclis’te konuşma hakkımız yok. Grubunuz olmadığı için 1 dakika bile konuşamıyorsunuz. Biz konuşmayınca toplumun bizi tanıma şansı – Hani Cemal Enginyurt gibi değil ki herkesi televizyonlara çıkaralım konuşsun, etsin. Öyle bir imkan da olmuyor ama Meclis’te konuşacak çok kabiliyetli insanlar var.”

“BECERİKSİZLİK OLURSA BİZDEN KAYNAKLIDIR”

TBMM’de grup kurmak için en alt sayı olan 20’nin üzerinde sayıda milletvekiliyle Ekim’de TBMM’de yer almayı hedeflediklerini belirten Cemal Enginyurt, “20’ye ulaştık diyebiliriz. Bir sıkıntımız yok ama biz 20 olsun istemiyoruz. Çünkü Allah korusun biri ölebilir, birisi ayrılabilir filan. En azından 20’yi aşan bir sayı. Ekim’de göreceğiz inşallah. Beceriksizlik olursa bizden kaynaklıdır” şeklinde konuştu.

Enginyurt, detaylarını açıkladı: TBMM’de yeni grup