ABC Politik

Dünya

Trump’a karşı Bush ve Harris’ten birleşik cephe!

Trump’a karşı Bush ve Harris’ten birleşik cephe!
Email :

ABD’de Donald Trump’tan önce Cumhuriyetçi Parti’den aday olup seçilen son Başkan George W.Bush ve 200 Cumhuriyetçi, Demokrat Parti’nin adayı Kamala Harris’e desteklerini açıkladı.

ABD’de 2020 yılında yapılan seçimlerde Cumhuriyetçi Parti’nin Başkan Adayı olan Donald Trump’a karşı Demokrat Parti’nin adayı olan Joe Biden’ı destekleyen eski ABD Başkanı George Bush’un dahil olduğu 200 kişilik Cumhuriyetçi Parti üyesi bir grup, Donald Trump’a karşı bu sefer yine Demokrat Parti’nin Başkan Adayı Kamala Harris’e destek açıkladı.

İmzacılardan George ‘W. Bush, Trump’tan önce son seçilen Cumhuriyetçi Parti adayı olurken, Bush’tan önce Cumhuriyetçi Parti’den aday olan John McCain ve Mitt Romney de mektubun imzacıları arasında yer aldı.

ÇOK SAYIDA İDEOLOJİK FARK

Açıklamada, Kamala Harris ve Yardımcısı Tim Walz ile çok sayıda ideolojik farklılıkları olmasına rağmen Donald Trump’ın ABD’yi yönetmesinin kabul edilemeyeceği belirtildi.

Metinde, “Yurt içinde, Donald Trump’ın kaotik liderliğinin dört yıl daha sürmesi, bu sefer Proje 2025’in tehlikeli hedeflerini ilerletmeye odaklanması, gerçek, sıradan insanlara zarar verecek ve kutsal kurumlarımızı zayıflatacak. Yurt dışında, Trump ve yandaşı JD Vance müttefiklerimize sırtlarını dönerken Vladimir Putin gibi diktatörlere boyun eğdikçe demokratik hareketler onarılamaz bir şekilde tehlikeye girecek” ifadelerine yer verildi.

Cumhuriyetçiler ayrıca arkadaşlarını ve meslektaşlarını “kaos için değil, mutabakat için çabalayacak liderlere oy vermeye” çağırdı ve kararsız eyaletlerdeki “ılımlı Cumhuriyetçiler ve muhafazakar bağımsızların” Biden’a 2020’de Trump karşısında zafer kazandırdığını savundu.