ABC Politik

Dünya

Hakkında yeni iddianame yazılan Trump, Bakanlığı suçladı! Güvenmediği kanalda Harrisle karşılaşacak

Hakkında yeni iddianame yazılan Trump, Bakanlığı suçladı! Güvenmediği kanalda Harrisle karşılaşacak
Email :

Özel Yetkili Savcı Jack Smith, Cumhuriyetçi Parti ABD Başkan Adayı Donald Trump hakkında, 2020 Seçimleri’ne müdahale suçlamasıyla yeni bir iddianame düzenledi. Adalet Bakanlığı’nı seçime müdahaleyle suçlayan Donald Trump, Demokrat Partili rakibi Kamala Harris ile güvenmediğini söylediği ABC News’te canlı yayına çıkacağını açıkladı.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

ABD’de 5 Kasım’da yapılacak Başkanlın Seçimi yaklaştıkça rekabet kızışıyor ve gündem yoğunlaşıyor.

Özel Yetkili Savcı 2020 Seçimi’ni kazanarak Başkan seçilen Donald Trump’ı, seçim sonuçlarına müdahale etmekle suçlayan yeni bir iddianame hazırladı. İddianamede Trump, seçimi kazan Joe Biden’ın galip geldiği eyaletlerde kazanmış gibi görünmek için düzenlenen bir plana katılmakla suçlandı.

ADALET BAKANLIĞI’NA SEÇİME MÜDAHALE SUÇLAMASI

Seçime yaklaşık 3 ay kala düzenlenen bu yeni iddianame, Donald Trump’ın tepkisine yol açtı.

Adalet Bakanlığı’nı seçime müdahale etmekle suçlayan Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Adalet Bakanlığı’nın politikası, Adalet Bakanlığı’nın seçimden sonraki 60 gün içinde seçimi etkileyecek hiçbir eylemde bulunmamasıdır – ancak az önce böyle bir eylemde bulundular. Oylama 6 Eylül’de başlıyor, bu nedenle Adalet Bakanlığı kendi politikasını ihlal etti – Seçim Müdahalesi. Tüm bu Yoldaş Kamala/Biden Aldatmacaları derhal REDDEDİLMELİ!”

 

10 EYLÜL’DE ABC NEWS’TE KARŞILAŞACAKLAR

Donald Trump ayrıca, Kamala Harris ile güvenmediğini söylediği ABC News kanalında 10 Eylül’de canlı yayında karşı karşıya geleceklerini açıkladı.

Trump’ın açıklamasına göre bu canlı yayın da CNN’de Joe Biden ile karşılaştığı canlı yayınla aynı kurallarla yönetilecek. 2 aday da ayakta olacak, 2 adayın da not kağıdı olmayacak ve 2 adaya da önceden soru verilmeyecek.

NBC yayınını da kabul etmedi

Donald Trump, son olarak, “Radikal sol” olarak nitelediği Kamala Harris’in ekibinin yine kendisinin güvenmediğini söylediği NBC News’te yapılacak bir tartışmayı da kabul etmediğini belirtti.

Trump, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda şu ifadeleri kullandı:

“Yoldaş Kamala Harris ile bir Tartışma için Radikal Sol Demokratlarla bir anlaşmaya vardım. Tartışma, işin en iğrenç ve en adaletsiz haber spikeri olan ABC FAKE NEWS’de Salı günü, 10 Eylül’de, Pensilvanya, Philadelphia’da canlı yayınlanacak. Kurallar, belki de Sahtekar Joe Biden hariç herkes için iyi sonuçlanmış gibi görünen son CNN Tartışması ile aynı olacak. Tartışma “ayakta” olacak ve Adaylar not veya “kopya kağıtları” getiremeyecek. Ayrıca ABC tarafından bunun “adil ve eşit” bir Tartışma olacağı ve hiçbir tarafa önceden soru verilmeyeceği (Donna Brazile yok!) konusunda bize güvence verildi. Harris, 4 Eylül’deki FoxNews Tartışmasını kabul etmeyecek, ancak fikrini değiştirmesi veya uzun süredir benimsediği ve değer verdiği tüm politik inançlarında yaptığı gibi, Ters Dönmesi durumunda bu tarih açık tutulacak. NBC FAKE NEWS’e gidecek olası bir üçüncü Tartışma, Radikal Sol tarafından kabul edilmedi. TANRI AMERİKA’YI KORUSUN!”