ABC Politik

Spor

Galatasaray yönetiminde istifa ve kara borsa suç duyurusu

Galatasaray yönetiminde istifa ve kara borsa suç duyurusu
Email :

Galatasaray’da YK Üyesi Ali Yüce istifa ederken, kara borsa bilet iddiaları hakkında da Başkan Dursun Özbek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Sezona TFF Süper Kupa tarihinin en farklı skoru olan 5-0’lık Beşiktaş mağlubiyeti ve Şampiyonlar Ligi’nde İsviçre ekibi Young Boys’a 2 maçta da yenilerek elenmeyle başlayan Galatasaray’da yönetim hareketli günler yaşıyor.

Şampiyonlar Ligi’nde 27 Ağustos Salı akşamı kendi evinde oynadığı Play-Off rövanş maçında alınan 1-0’lık yenilginin ardından Galatasaray Yönetim Kurulu (YK) Üyesi Ali Yüce istifa etti.

Ali Yüce, istifa gerekçesi olarak “yönetim anlayışı farklılıkları” ve Young Boys maçı öncesi yapılan açıklamayı gösterdi.

“HAYATIM BOYUNCA TAŞIYACAĞIM AİDİYETİN ADI”

Yüce’nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Değerli Galatasaraylılar,

Galatasaray camiasının bir ferdi olarak Galatasaray’a hizmet etmeyi her zaman bir vazife bildim ve bu vazifeyi yerine getirmek için hiçbir makam beklentisi içinde olmadım.

25 Mayıs 2024 tarihinde yapılan seçimde, Başkanımız Sayın Dursun Özbek’in daveti üzerine yönetim kuruluna girmeyi kabul ettim. Seçildiğimiz günden bu yana, Galatasaray’ın menfaatleri doğrultusunda üzerime düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye çalıştım. Görevde bulunduğum süre boyunca, camiamızın gündemini ve beklentilerini dikkatle takip edip Yönetim Kurulu toplantılarında dile getirmeye gayret ettim.

Ancak bu gayreti gösterdiğim süre boyunca yönetim anlayışı ve karar alma süreçlerindeki ciddi görüş farklılıkları nedeniyle bir yol ayrımına geldiğimi gördüm.

Kulübümüze büyük bir prestij ve maddi kazanç sağlayacak olan Şampiyonlar Ligi play-off rövanş maçımıza saatler kala, resmi hesabımızdan paylaşılan açıklamanın usulü ve zamanlaması, şahsım adına bir karar almayı zorunlu kıldı.

Bugün itibarıyla Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyeliği görevimden istifa etmiş bulunmaktayım.

Bir taraftar olarak kulübümüzü her branşta desteklemeye ve ihtiyaç duyulan her an kulübümüzün yanında olmaya devam edeceğim.

Galatasaray, benim için yalnızca bir spor kulübü değil; hayatım boyunca onurla taşıyacağım bir aidiyetin adıdır.”

 

MAÇ ÖNCESİ TAM LİSTE “GALATASARAY DÜŞMANLARI” AÇIKLAMASI

Ali Yüce’nin bahsettiği, Young Boys maçından önce yapılan açıklamada Başkan Dursun Özbek’in ve YK üyelerinin tamamının isimlerine yer verildi.

Açıklamada, yönetime yapılan eleştirilerin “ahlaksız iftiralara dönüştüğü” değerlendirmesine yer verilmişti.

Açıklamada yer alan, “Önce bir soruşturma var yalanıyla başlayan, sonra yönetim kurulu üyelerimizden bazılarının bu suçlamayla ifadeye çağrıldığı iftirasıyla devam eden spekülasyonların sahiplerini en kısa zamanda iddialarını ispatlamaya davet ediyor; eğer ispatlayamazlar ise kendilerine Galatasaray düşmanlarına karşı verdiğimiz mücadelenin aynısını vereceğimizi ilan ediyoruz” ifadeleri dikkat çekmişti.

Yapılan açıklama şu şekildeydi:

“Galatasaray Spor Kulübü üyelerinin teveccühüyle seçildiğimiz andan itibaren tek amacımız vardı: Bize emanet edilen bu görevi en iyi şekilde yerine getirmek…

Bugün geldiğimiz noktada görüyoruz ki yönetim kurulumuza ve birlikte görev yaptığımız arkadaşlarımıza yapılan eleştiriler sınırı aşmış, haksız ithamlar ve ahlaksız iftiralara dönüşmüştür.

Önce bir soruşturma var yalanıyla başlayan, sonra yönetim kurulu üyelerimizden bazılarının bu suçlamayla ifadeye çağrıldığı iftirasıyla devam eden spekülasyonların sahiplerini en kısa zamanda iddialarını ispatlamaya davet ediyor; eğer ispatlayamazlar ise kendilerine Galatasaray düşmanlarına karşı verdiğimiz mücadelenin aynısını vereceğimizi ilan ediyoruz.

Bu konuda bugüne kadar aldığımız ve alacağımız tüm aksiyonları yarın kamuoyuyla paylaşacağız.

Öncesinde bu sezonun bizim için en önemli maçlarından birine çıkacağız ve kazanacağız!

O zamana kadar KONSANTRASYON!

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı

Dursun Aydın Özbek

Yönetim Kurulu Üyeleri

Metin Öztürk

Niyazi Yelkencioğlu

Mehmet Saruhan Cibara

Eray Yazgan

İbrahim Hatipoğlu

Bora İsmail Bahçetepe

Sedat Artukoğlu

Can Natan

Ali Yüce

Fatih Süleyman Demircan

Ozan Bingöl Yurtsever

Timur Kuban

Emir Aral

Tanur Lara

Yılmaz Ece Bora”

 

GALATASARAY’DAN YÜCE’YE TEŞEKKÜR

Galatasaray Kulübü de dün akşam yaptığı açıklamada istifa eden Yüce’ye katkılarından dolayı teşekkür etti.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Sayın Ali Yüce, 28 Ağustos 2024 tarihinde Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği görevinden istifa etmiştir. Kendisine kulübümüze bugüne kadar verdiği katkılardan ötürü teşekkür ediyoruz.”

 

SPK’YA KARABORSA BAŞVURUSU

Galatasaray Kulübü ayrıca, son dönemde gündeme gelen kara borsa bilet iddialarıyla ilgili bağımsız bir denetim firmasına usulsüzlük incelemesi ve söz konusu konudaki haberlerle ilgili de Sermaye Piyasası Kurulu’na(SPK) inceleme yapılması için başvuru yaptığını belirtti.

Sarı kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Karaborsa bilet ile kulübümüzü ilişkilendirmek amacıyla yapılan spekülasyonlara son vermek için Başkanımız Dursun Aydın Özbek, 23 Ağustos tarihindeki basın toplantısında tüm Galatasaray camiasına bir çağrıda bulunmuş, elinde bilgi ve belge olan herkesin kulübümüze başvurmasını rica etmiştir. Aradan geçen süre içerisinde sadece bilgiler değil, yapılan tüm şikayetler ihbar kabul edilmiş, bu şikayetlere konu olan her işlem üzerinden Passo yetkilileriyle irtibata geçilmiştir.

Ayrıca;

• Söz konusu söylentilere konu iddialara ilişkin bir bağımsız denetim firmasına usulsüzlük incelemesi yaptırılması, inceleme neticesinde suistimal tespit edilmesi halinde, ilgililer hakkında yasal yollara başvurulmasına karar verilmiştir.

• Passo’dan geçen sezon itibarıyla talep edilen, online bilet satış sistemi yazılım geliştirme çalışmaları tamamlanmış, sezon başından itibaren yeni sistem kullanılmaya başlanmıştır. Bu sistemin daha da iyileştirilmesi adına yapılan çalışmalar devam etmektedir.

• Yeni bir sistemle, her kombine sahibimize tüm sezon boyunca maç biletlerini sınırsız olarak, belirledikleri 3 kişiye devredebilme hakkı tanınmıştır. Kombine sahiplerimize bu konuyla ilgili ayrıca detaylı bilgilendirme yapılacaktır. Bunun dışında tüm kombine ve bilet devirleri kapatılmıştır.

• Söz konusu spekülatif haberlerle ilgili olarak, SPK nezdinde de gerekli tahkikatın yapılması için başvuruda bulunulmuştur.

Tüm bu gelişmelerin yanında, Denetim Kurulumuz mevzuattan kaynaklanan yetki ve sorumlulukları çerçevesinde iddialara ilişkin olarak bir soruşturma başlattığını Yönetim Kurulumuza bildirmiştir.

Süreç tüm şeffaflığıyla kamuoyuyla paylaşılmaya devam edilecektir.”

 

ÖZBEK’TEN SUÇ DUYURUSU

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek de kara borsa bilet iddiaları hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Galatasaray’dan yapılan açıklamada, “Başkanımız Dursun Aydın Özbek bugün saat 14.30’da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na müracaat ederek, Galatasaray Spor Kulübü Futbol karşılaşmalarının biletlerinin karaborsa aracılığıyla yüksek meblağlarla satıldığına ve bu suretle gerek Galatasaray Spor Kulübü yöneticilerinin ve çalışanlarının gerekse de üçüncü kişilerin menfaat elde etmelerine dair iddiaların araştırılması için suç duyurusunda bulunmuştur” ifadelerine yer verildi.