ABC Politik

Dünya

Savaş ve selden sonra salgın hastalık! Sudan’da çok sayıda can kaybı

Savaş ve selden sonra salgın hastalık! Sudan’da çok sayıda can kaybı
Email :

Sel nedeniyle 138 kişinin hayatını kaybettiği Afrika ülkesi Sudan’da Kolera salgını nedeniyle de 56 kişi hayatını kaybetti. Ülkede geçen yıldan bugüne iç savaş sürüyor.

Geçen yıl, Hızlı Destek Güçleri(RSF) isimli silahlı grubun hükumetle giriştiği çatışmaların devam ettiği Afrika ülkesi Sudan’da sel ve salgın nedeniyle de 200’e yakın can kaybı yaşandı.

Sudan Sağlık Bakanlığı, önceki gün yaptığı açıklamada 10 eyalette yağan sağanak yağmur nedeniyle oluşan selde 138 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Sudan Sağlık Bakanlığı bu sefer de Kesele ve Gadarif eyaletlerinde 128 yeni kolera vakası kaydedildiğini ve yeni vakalarla birlikte toplam vaka sayısının 1351’e çıktığını açıkladı.

Açıklamaya göre Kolera nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 56’ya yükseldi.

AFRİKA BİRLİĞİ’NDEN KÜRESEL M ÇİÇEĞİ UYARISI

Afrika kıtasında ortaya çıkan M Çiçeği hastalığı henüz Sudan’da görülmedi fakat Afrika Birliği(AfB), 26 Ağustos itibarıyla görülen vaka sayısının 22 bini aştığını açıklamıştı.

Afrika Birliği Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (Africa CDC) Genel Müdürü Jean Kaseya, “M çiçeği öncelikle Afrika’da ama aynı zamanda küresel olarak da önemli bir sağlık sorunudur” demişti.

Afrika Birliği’den dünyaya 22 bin uyarısı!