ABC Politik

Gündem

Kılıçdaroğlu’ndan CHP’ye 6 Ok’u “yenileme” çağrısı

Kılıçdaroğlu’ndan CHP’ye 6 Ok’u “yenileme” çağrısı
Email :

Önceki Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Tüzük Kurultayı’na hazırlanan CHP’nin programında da değişiklik yapılması gerektiğini savunarak, “Yeni hazırlanacak parti programında da Altı Ok’la ilgili yeni yorumun, çağdaş yorumun konulması gerekiyor” dedi.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Cumhuriyet Halk Partisi’nde(CHP) Tüzük Kurultayı hazırlıkları devam ediyor.

Önceki Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk’e bu konuda dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin tüzüğünün yanı sıra programının da değiştirilmesi gerektiğini savundu.

“CUMHURİYETİN DEMOKRASİYLE TAÇLANDIRILMASI”

Kılıçdaroğlu, CHP programında “demokrasi” kavramının açıklanmasının ve “Cumhuriyetn demokrasiyle taçlandırılması” ilkesiyle hareket edilmesi gerektiği fikrini dile getirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, “CHP’nin programından önce ‘Demokratikleşme’ dediğimiz, yani ‘Cumhuriyetin demokrasiyle taçlandırılması’ dediğimiz ilkesinden hareket etmeliyiz. Bugün ‘Demokrasi’ dediğimiz şey tamamen sözde kaldı. Anayasa uygulanmıyor, yasalar uygulanmıyor. Dolayısıyla biz parti programında demokrasiye öncelik veren, demokrasinin ne olduğunu anlatan ve CHP’nin bu konuda neleri, hangi hamleleri atması gerektiğini belirleyen kurallar koymak gerekiyor. Parti programının bununla ilgili çalışmalar yapılır” dedi.

ULUSLARARASI İLİŞKİLERİN TARİFLENMESİ

Kılıçdaroğlu, CHP’nin, Sosyalist Enternasyonal ve Avrupa Birliği gibi kurumlarla ilişkilerde gösterilecek yaklaşımın da parti programında yer alması gerektiği görüşünde.

Kemal Kılıçdaroğlu, “Uluslararası ilişkilerle ilgili Sosyalist Enternasyonal veya Avrupa Birliği, diğer uluslararası ilişkilerle olan bağlantılara CHP’nin bakış açısı yine parti programına bir şekilde yansımak zorundadır. Çok boyut ekonomide izlenecek politikaların neler olduğu, onun temel ilkeleri parti programına konmalı” ifadelerini kullandı.

6 OK’UN YENİDEN YORUMLANMASI

Saygı Öztürk, Kılıçdaroğlu’na, “Parti programında bir değişiklik yapılırsa, partinin amblemi olan Altı Ok’un ilkelerinin yorumlanmasında bir değişikliğe gidilir mi?” sorusunu yöneltti.

Kemal Kılıçdaroğlu, bu konuda 6 Ok’un yeniden yorumlanması gerektiği yorumunu yaptı.

Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Her halükarda zaten 6 Ok’un gelişen dünya ile birlikte yorumunun yine parti programında yer alması lazım. O zaten bütün parti programlarında var. Yeni hazırlanacak parti programında da 6 Ok’la ilgili yeni yorumun, çağdaş yorumun konulması gerekiyor.”