ABC Politik

Gündem

Özel’den Kılıçdaroğlu’na dava desteği: Sanık sandalyesine ben oturacağım!

Email :

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu yargılayacaklarsa, O’nun oturması gereken yere gidip Ben oturacağım” dedi.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sokak röportajında AKP’yi eleştirirken kullandığı ifadeler nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu’nu cezaevinde ziyaret etti.

Dilruba Kayserilioğlu’nun tutukluluğunun hukuksuz olduğunu anlatan Özgür Özel’e bir gazeteci, önceki Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na hapis ve siyasi yasak istenen davayı sormaya çalışırken Özel araya girdi.

Konuşmaları dosyalayan MHP’den Kılıçdaroğlu’na hapis ve siyaset yasağı talebi!

Özel, “Müsaade ederseniz Kemal Beyle ilgili konuyu bir soru üzerine cevaplamış olmak istemem. Kendim o konuda söyleyecek bir şeyim var” dedi.

“ATEŞ’İN KANINI ÖRTMEZ”

Özgür Özel, Genel Başkan Yardımcıları İzzet Ulvi Yönter, Feti Yıldız ve İsmail Aksu’nun başvurusuyla açılan davanın MHP’nin “milletin gönlünden düşmüş olmanın kusurunu örtmek için” yaptığı bir hamle olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Özel, sözlerinin devamında, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in, 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara’da sokak ortasında silahla vurularak hayatını kaybetmiş olması üzerinden MHP’yi eleştirdi.

Özgür Özel, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan iddianame, Sinan Ateş’in kanını örtmez. Örtmez! Kendi evlatlarının, kendi atadıkları Ülkü Ocakları Başkanı’nın Ankara’nın ortasında uyuşturucu çetelerinden devşirilmiş tetikçiler tarafından öldürülmüş olmasını da, o cinayet duyulduğu andan itibaren Milliyetçi Hareket Partisi’nden bir taziye tweeti, bir tepki tweeti; anaya, babaya, eşe bir taziye telefonu, bir cenazeye katılım, hadi her şeyi bıraktım, geride kalan 2 kız evlada bir sahip çıkma, bir başını okşama yapamayacak sorumluluğu örtmez. Örtmeyecek!” şeklinde konuştu.

“1 MİLYON ÜYE KEMAL BEY’İ YARGILATMAZ”

Özel, 1 milyon 460 bin kayıtlı CHP üyesinin Kemal Kılıçdaroğlu’nun yargılanmasına müsaade etmeyeceği değerlendirmesinde bulunarak, Kılıçdaroğlu’nun sanık sandalyesine oturtulmak istenmesi durumunda sanık sandalyesine kendisinin oturacağını söyledi.

Özgür Özel, şu ifadeleri kullandı:

“O yüzden sayın Kemal Kılıçdaroğlu için bunlar vız gelir tırıs gider. Hapse mi atacaksınız? Önce, bir önceki genel başkanımızı hapse atmak için mevcut genel başkanın cesedini çiğnemeniz lazım. Hodri meydan! Hodri meydan! Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu yargılayacaklarsa sayın Kemal Kılıçdaroğlu o sanık sandalyesinde gidip de orada oturur mu? Bence oturmamalı. Hiçbirinin haddi yok. O’nun oturması gereken yere gidip Ben oturacağım. Bu kadar net! Hepsi haddini bilsin! Cumhuriyet Halk Partisi’nin hangi genel başkanını korkuttunuz da, hangi genel başkanını sindirdiniz de bir önceki genel başkanını sindireceksiniz? 1 milyon 460 bin Cumhuriyet Halk Partisi’nin kayıtlı, onaylı üyesi Kemal Bey’i yargılatmaz. Çok istiyorlarsa hep birlikte geliriz, bizi yargılayacaksınız.”

Özel’den Kılıçdaroğlu’na dava desteği: Sanık sandalyesine ben oturacağım!