ABC Politik

Gündem

YRP’nin tek büyükşehir belediye başkanı, arkasında Erdoğanla “bağımsızlık” ilan etti!

Email :

Şanlıurfa’da seçimi kazanan ve YRP’nin tek büyükşehir belediye başkanı olan Mehmet Kasım Gülpınar, “Görevime herhangi bir siyasi partiden “Bağımsız” olarak devam etme kararını aldık” dedi. Mehmet Kasım Gülpınar’ın yayınladığı videoda arkasında Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarının olması dikkat çekti.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

9 belediye başkanı AKP’ye “transfer” olan Yeniden Refah Partisi’nde(YRP), tek büyükşehir belediye başkanı olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, görevine “bağımsız” olarak devam edeceğini açıkladı.

AKP, 13 belediye başkanı ve 2 milletvekilini “transfer” etti! YRP: Nasıl zorunda bırakıldıklarını biliyoruz

Mehmet Kasım Gülpınar, istifasını, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından bir video yayınladığı video ile duyurdu.

Videoda, Gülpınar’ın arkasında Türkiye Cumhuiyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarının olması dikkat çekti.

“GÜNDEMİ MEŞGUL EDEN DURUMLARA SON VERMEK İÇİN”

Mehmet Kasım Gülpınar, şu ifadeleri kullandı:

“Kıymetli Hemşerilerim,

Sizlerin değerli talepleri neticesinde başlatmış olduğumuz adaylık sürecini, büyük teveccühünüzle 31 Mart gecesi zaferle taçlandırdık. Sizlerle çıktığımız bu yolda ortak düşünce ile hareket ettik. Sizlerin taleplerine ve çağrısına her daim öncelik gösterdim. Bu geçen süre içerisinde hep şeffaf oldum ve siz değerli hemşerilerimle gelişen durumları paylaştım. Sizlerle olan gönül akdimize her daim sadık kaldım ve kalacağım.

Bununla birlikte bugüne kadar bizlere kucak açan, sevgisini esirgemeyen halkımız için en doğru zeminde, hizmet ve çalışmalarımızı yapma gerekliliği hasıl olmuştur. Siz kıymetli hemşerilerimizin kutsal emanetini taşıyıp; her zaman olduğu gibi yine sizlerin talebini aldık, alacağız ve her kararımızda uygulayacağız.

Bu olgularla birlikte, gündemimizi meşgul eden durumlara son vermek, Şanlıurfa’ya daha iyi hizmetlere odaklanabilmek için; halkımızın ortak görüşü ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevime herhangi bir siyasi partiden “Bağımsız” olarak devam etme kararını aldık.

Şanlıurfa gündemini uzunca bir süredir meşgul eden siyasi kavgaları nihayete erdirmek, siyasi ayrılıklar ve kutuplaşmalar yerine hizmetlerin, yatırımların ve Urfa’nın geleceğinin konuşulmasına imkân sağlamak adına bağımsız ve birleştirici bir siyaset tarzının fayda sağlayacağı kanaatindeyim.

Aldığımız karar, en ince ayrıntısına kadar düşünülüp halkımızın görüşleriyle desteklenmiştir. Bu konuda bizlere destek veren ve büyük teveccüh gösteren kadim şehrimize teşekkür eder, hayırlı olmasını dilerim.”

 

ERBAKAN’DAN “ZÜBÜK” GÖNDERMESİ

İstifanın ardından Sözcü TV’de konuşan Fatih Erbakan, Gülpınar’ın AKP’ye geçme ihtimaline ilişkin, “Kendisi için ‘sirk cambazı’ ve ‘zübük’ ifadelerini kullanan bir yapıya giderse diyecek bir şey yok” ifadelerini kullandı.

Erbakan, “istişare” iddialarını da yalanladı. “Bir takım duyumlar geliyordu ama kesin bir bilgi yoktu. Biz açıklamasına şaşırdık. Herhangi bir istişare olmadı bizimle. Üzülerek söylüyorum bizimle bir istişare olmadı. İstişare kelimesi çok mantıklı değil. Bilgi olarak da söylüyorsa öyle bir şey de olmadı” dedi.

Erbakan, Gülpınar istifa duyurusunu yaptığı meclis toplantısındaki konuşmasına da değinerek, “Bugün belediye meclis üyeleriyle yaptığı toplantıda da kendisi bizzat söylüyor ‘Ben anket yaptırdım halkın yüzde 79’u istifa etme diyor ama ben çalışamıyorum, baskılar oluyor, projelerim onaylanmıyor, taleplerim geri çevriliyor o nedenle istifa edeceğim diyor. Yüzde 79’a rağmen yapılan bir işten hayır geleceğini zannetmiyorum” ifadelerini kullandı.

“En hızlı küçülen parti”

Partisinden 14 belediye başkanının istifa edip AKP’ye geçtiğinin anımsatılması üzerine Erbakan şu yanıtı verdi:

“AK Parti bugün Türkiye’nin en hızlı küçülen partisi. Adeta bir kar topu gibi eriyor. Her ay yüzbinlerce üye kaybı ve yapılan ciddi kamuoyu yoklamalarında da ayda yüzde 5 ila 6 oranından oy kaybediyor. Bugün kararsızlar dağıtılmadığında yüzde 20 civarında görünüyor. Karasızlarla beraber yüzde 25 civarında AKP”

“HALK BAĞIMSIZ OLMAMI İSTİYOR”

Sözcü’de yer alan habere göre Gülpınar, “Ben halkla istişare ettim. Beni belediye başkanlığına yönlendiren de onlardı. Halkla istişare neticesinde halk da çoğunlukla benim AK Parti’ye geçmemi istemiyor. Benim bağımsız devam etmemi istiyorlar” dedi.

Şirk cambazı sözleriyle ilgili de Gülpınar, “Polemiğe girmeyeyim. Fatih bey naif ve saygın bir insan ama ben polemiğe girmek istemiyorum. Netice olarak ben bağımsız devam edeceğim” dedi.

AKP SÖYLENTİLERİ VARDI

AKP, 14 Ağustos’taki 23. kuruluş yıl dönümü etkinliğinde 9 YRP’li belediye başkanını “transfer” etmişti.

Gülpınar’ın da AKP’ye geçeceği iddiaları gündeme gelmişti.

“ŞANTAJ” KRİZİ YAŞANMIŞTI

YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, 13 Ağustos 2024 tarihinde, “31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Milletimizin hür iradesiyle Yeniden Refah Partimiz’den seçilen Belediye Başkanları ve Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti iktidarının siyasi şantaj yöntemleriyle karşı karşıya kalmaktadırlar” diyerek AKP’nin, kendilerinden seçilen belediye başkanlarına AKP’ye katılma baskısı yaptığını öne sürmüştü.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise Fatih Erbakan’a, “Yeniden Refah Partisi hür iradeleriyle AK Parti’nin eser ve hizmet siyasetine katılma iradesini gösteren Belediye Başkanlarını töhmet altına bırakmaya çalışmaktadır” şeklinde yanıt vermişti.

YRP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, “transfer”lerin gerçekleşmesinin ardından, “Yeniden Refah Partisi’nden kendi hür iradeleriyle Ak Parti’ye geçtiğini iddia ettiğiniz belediye başkanlarının her birinin nasıl bir hikaye ile Ak Parti’ye geçmek zorunda bırakıldığını tek tek biliyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

AKP ve YRP arasında “şantaj” krizi! CHP’ye kazandırmak ahlaksızlık mı?

YRP’nin tek büyükşehir belediye başkanı, arkasında Erdoğanla “bağımsızlık” ilan etti!