ABC Politik

Gündem

Arkasında Erdoğanla “bağımsızlık” ilan eden Gülpınar, “büyük” pişmanlığını itiraf etti! Konya’da “hayırlısı ile” istifa

Arkasında Erdoğanla “bağımsızlık” ilan eden Gülpınar, “büyük” pişmanlığını itiraf etti! Konya’da “hayırlısı ile” istifa
Email :

YRP’den seçildiği Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na, arkasında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafı olan bir video ile “bağımsız” devam edeceğini söyleyen Mehmet Kasım Gülpınar, AKP için “Kesinlikle geçmem” sözlerini “büyük konuşmak” olarak niteledi ve kendisini bağlayıcı olduğunu söyledi. Mehmet Kasım Gülpınar, “Peki söylemeseydiniz” sorusuna, “Tabi ki daha kolay olurdu” yanıtını verdi. Konya Yalıhöyük Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz da, belediye meclis üyeleriyle birlikte YRP’den istifa ettiği açıklamasını “Hayırlısı Allah’tan” ifadesiyle paylaştı.

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde Yeniden Refah Partisi’nden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ve arkasında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olduğu bir video ile görevine “bağımsız” devam edeceğini açıklayan Mehmet Kasım Gülpınar, Halk TV Yazarı İsmail Saymaz’a konuştu.

YRP’nin tek büyükşehir belediye başkanı, arkasında Erdoğanla “bağımsızlık” ilan etti!

Mehmet Kasım Gülpınar, görevine “bağımsız” olarak devam etme kararına gerekçe olarak, “Parti kimliği ve çatısının engel oluşturmaya başlaması”nı gösterdi. Gülpınar, “Fatih Erbakan’ın engelleyemeyeceği şeyler var. Yerelde başka tür sıkıntılar var. İlk günden fazla dillendirmedim” dedi.

“YEMİNLE” ÜYE DEĞİLMİŞ!

Mehmet Kasım Gülpınar, geçmişte ayrıldığı ve geri döneceği iddiası gündeme getirilen AKP’ye “kurumsallık” övgüsü yaptı.

YRP’ye aynı konuda eleştiri sunan Gülpınar, “Sadece şunu söyleyeceğim: AK Parti’den istifamı e-devlet’ten yapmıştım. Yine aynısını yapayım dedim, e-devlete girdim. ‘Hiçbir partiye üyeliğiniz bulunmamaktadır’ diyor” ifadelerini kullandı.

Mehmet Kasım Gülpınar, İsmail Saymaz’ın, “Üye değil miydiniz?” sorusuna, “Üye değilmişim! Vallahi bak, şaka değil, yeminle” cevabını verdi.

“BÜYÜK KONUŞMANIN ZARARINI GÖRDÜK”

Saymaz, Gülpınar’a, AKP’ye geçme durumunu da sordu.

Mehmet Kasım Gülpınar, bu soru üzerine, geçmişteki konuşmalarını hatırlatarak, “Büyük konuşmak istemiyorum” dedi.

Gülpınar, “Ben hep ‘Kesinlikle belediye başkanı olmam. Kimse bu teklifle gelmesin, böyle bir ihtimal yok’ derdim, büyük konuşurdum. Büyük konuşmanın zararı gördük. Bugün burada oturuyoruz. Büyük konuşmak istemiyorum. Ben bir canlı yayında ‘Kesinlikle geçmem’ demişim. Bunun üstüne geçmek ne kadar uygun olur, sizin takdirinize bırakıyorum” şeklinde konuştu.

İsmail Saymaz, bu cevap üzerine, “Bu söz bağlayıcı oldu yani” sorusunu yöneltti.

Mehmet Kasım Gülpınar ise bu soruya, “Bağlayıcı olmuş benim için. O günün şartlarında söylemişiz” şeklinde yanıt verdi.

Gülpınar, “Peki, o sözü söylemeseydiniz…” sorusu üzerine ise, “Tabi ki daha kolay olurdu. Ama millet Kasım Gülpınar’ı niye sevdi, niye takdir etti? “Sözünde duran adam, güvenilir adam…” (diye)” dedi.

Mehmet Kasım Gülpınar, AKP’ye geçişini zamana bırakma konusunda ise, “Belki çok uzun bir zaman olur. Ve böyle gider” ifadelerini kullandı.

ERBAKAN, “HİZMET YAPTIRMAYACAKLAR” DEMİŞTİ

Gülpınar’ın “parti kimliği ve çatısının engel oluşturmaya başlaması” gerekçesini öne sürmesi, YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın AKP’ye yönelik “şantaj” iddiasını akıllara getirdi.

Fatih Erbakan, 13 Ağustos 2024 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İktidar gücünü elinde bulunduranlar Yeniden Refah Partimiz’den seçilen Belediye başkanlarımıza, kamu gücünü kullanarak hizmet yaptırmayacaklarını göstererek; hizmetlerin yapılması için gerekli imkanları, belediye başkanlarımızın partimizden istifa ederek, kendi saflarına geçmesi karşılığında vereceklerini ima ve ifade etmektedirler” ifadelerini kullanmıştı.

AKP ve YRP arasında “şantaj” krizi! CHP’ye kazandırmak ahlaksızlık mı?

KONYA’DA DA BAŞKAN VE MECLİS ÜYELERİ “HAYIRLISI İLE” İSTİFA ETTİ

YRP’de bir belediye başkanı istifası da Konya’da yaşandı.

Yalıhöyük Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ve belediye meclis üyeleri YRP’den istifa etti.

Mehmet Ali Yılmaz, sosyal medya hesabından “Hayırlısı Allah’tan ” ifadesini kullanarak istifalar hakkındaki yazılı açıklamasını paylaştı.

Yılmaz, “En ince ayrıntısına kadar düşünüp aldığımız karar ve gördüğümüz lüzum neticesinde Yeniden Refah Partisinden Belediye Başkanı olarak şahsım ve tüm Belediye Meclis Üyeleri de olmak üzere istifa etmiş bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.

Mehmet Ali Yılmaz’ın açıklaması şu şekilde:

“Kıymetli Hemşerilerim sizlerin destekleriyle 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde büyük bi teveccühle Yalıhüyük Belediye Başkanı olarak seçimi kazandık. Sizlerle çıktığımız bu yolda ortak düşünce ile hareketle sizlerin taleplerine ve çağrılarına her daim öncelik gösterdik. Göreve geldiğimiz günden itibaren hep şeffaf olduk ve İlçemizin durumu ile yaptığımız ve yapacağımız projelerimizi siz değerli vatandaşlarımızla paylaştık. Sizlerle olan gönül akdimize her daim sadık kaldık ve kalmaya devam edeceğiz.

Bizlere kuçak açan, sevgisini ve desteğini esirgemeyen hemşerilerimiz için hizmet ve çalışma aşkıyla çıktığımız bu kutlu yolda, Siz değerli hemşerilerimizin kutsal emanetini taşıyıp; İlçemiz gelişmesi için aşkla, muhabetle, projelerle gönüllere girerek elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret göstereceğiz.

En ince ayrıntısına kadar düşünüp aldığımız karar ve gördüğümüz lüzum neticesinde Yeniden Refah Partisinden Belediye Başkanı olarak şahsım ve tüm Belediye Meclis Üyeleri de olmak üzere istifa etmiş bulunmaktayız. Bu kararın İlçemize, Ülkemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.”