ABC Politik

Gündem

Kılıçdaroğlu’ndan Demirtaş sorusuna, “Bilemem” yanıtı

Kılıçdaroğlu’ndan Demirtaş sorusuna, “Bilemem” yanıtı
Email :

Önceki Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için, “CHP’de görmek ister misiniz?” sorusuna, “Onu bilemem. Ona karar verecek olan Selahattin Bey’dir” yanıtını verdi.

Önceki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gerçek Gündem Genel Yayın Yönetmeni Seyhan Avşar’ın sorularını yanıtladı.

Seyhan Avşar, Kemal Kılıçdaroğlu’na, “SHP’den size ‘cumhurbaşkanlığı seçiminde adayımız olun’ teklifi gelirse nasıl değerlendirirsiniz?” sorusunu yöneltti.

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda CHP’ye bakacağını belirterek, “Ben partime bakarım. CHP’ye bakarım ben. Kararı CHP verir. Şimdi bunu da yorumlamasınlar. Vay işte şimdiden Cumhurbaşkanlığı adaylığını kamuoyuna duyuruyor gibi yorumlamasınlar” yanıtını verdi.

“DEMİRTAŞ’IN YANINDAYIM”

Avşar’ın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelttiği bir diğer soru ise, “Selahattin Demirtaş’ı CHP’de görmek ister misiniz?” oldu.

Kılıçdaroğlu, 4 Kasım 2016 tarihinden beri Edirne F Tipi Cezaevi’nde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın sosyal demokrat politikaları desteklediği için yanında olduğunu söyledi.

Soruya yanıt veren Kemal Kılıçdaroğlu, “Selahattin Bey’in aslında sosyal demokrat politikaları dışladığını hiç düşünmüyorum. Tam tersine sosyal demokrat politikaları desteklediği için yanındayım. Ama CHP içinde olur mu olmaz mı onu bilemem. Ona karar verecek olan Selahattin Bey’dir” dedi.