ABC Politik

Spor

Şenol Güneş’i Trabzonspor’un başına “siyasi baskı” mı getirdi?

Şenol Güneş’i Trabzonspor’un başına “siyasi baskı” mı getirdi?
Email :

Trabzonspor, Teknik Direktör Şenol Güneşle anlaştı. Adı aynı görev için geçen Fatih Tekke’nin kuzeni Kenan Tekke, Başkan Ertuğrul Doğan’ın Fatih Tekke’yi arayarak siyasi baskı olduğunu söylediğini ve Şenol Güneş’in adının geçtiğini öne sürmüştü.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

UEFA Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’nden elenen, Trendyol Süper Lig’de de galibiyet yüzü göremeyerek düşme potasının hemen üstünde 15. sırada bulunan Trabzonspor’da Abdullah Avcı ile yolların ayrılmasından sonra Teknik Direktörlük görevine kimin getirileceği merak konusu olmuştu.

Bordo mavililer, resmi açıklama yaparak eski futbolcusu ve teknik direktörü Şenol Güneş ile anlaştığını duyurdu.

Trabzonspor’un sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Birlikte başaracağız, yeniden tarih yazacağız. Evine tekrar hoş geldin Şenol Güneş” ifadelerine yer verildi.

 

BAŞKAN DOĞAN: BİZİM GİBİ DÜŞÜNEN BİRİ

Başkan Ertuğrul Doğan da Şenol Güneş’in göreve getirilmesiyle ilgili bir açıklama yayınladı.

Ertuğrul Doğan, “Trabzonspor’umuzun hemen hemen her başarısında yer alan, teknik adamlığı döneminde şampiyonluk kazandırmış, bizim gibi düşünen, bizim gibi inanan ve tamamen ‘bizden biri’ olan Şenol Güneş hocamıza ‘yuvana yeniden hoş geldin’ diyorum“ ifadelerini kullandı.

Kulübün sosyal medya hesabından yayınlanan açıklamada Doğan, şu ifadeleri kullandı:

“Pazartesi günü gerçekleştirdiğimiz yönetim kurulu toplantımızda üç isim üzerinde enine boyuna tartıştık. Takımımızın güçlü bir iskeleti var ve Süper Lig maratonunun henüz başındayız. Bütün bunları üst üste koyunca hedeflerimize daha tecrübeli bir hoca ile varabileceğimize inandık ve efsanemiz Şenol Güneş ile bugün itibarıyla anlaşma sağladık.

Trabzonspor’umuzun hemen hemen her başarısında yer alan, teknik adamlığı döneminde şampiyonluk kazandırmış, bizim gibi düşünen, bizim gibi inanan ve tamamen ‘bizden biri’ olan Şenol Güneş hocamıza ‘yuvana yeniden hoş geldin’ diyorum.

Camiamızdan, bir ve beraberce hareket ederek kenetlenmesini, hem hocamıza hem de oyuncularımıza moral olmasını özellikle rica ediyorum. Bu kenetlenmenin, yakın gelecekteki başarılarımız için çok önemli olduğunu da vurgulamak istiyorum.”

 

KUZEN TEKKE’DEN “SİYASİ BASKI” İDDİASI

Söz konusu görev için adı geçen eski Trabzonsporlu milli Futbolcu Fatih Tekke’nin kuzeni Kenan Tekke, “siyasi baskı” iddiasında bulunmuştu.

Kenan Tekke, Ertuğrul Doğan’ın Fatih Tekke’yi 31 Ağustos 2024 Cumartesi günü arayıp teknik direktörlük görevi için teklifte bulunduğunu, ertesi gün ise yine Doğan’ın Fatih Tekke’yi arayarak, siyasi baskı olduğunu söylediğini ve Şenol Güneş’in gündeme geldiğini öne sürmüştü.

Kenan Tekke’nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer almıştı:

“!!!!YAZIKLAR OLSUN!!!!

Tarih: 31/08/2024 Ertuğrul Doğan Fatih Tekke’yi arıyor ve hocam gel sana ihtiyacımız var diyor. Fatih hoca şartsız kayıtsız teklifini kabul ediyor ve pazartesi İstanbul’da buluşulup masaya oturulacak.

Tarih: 01/09/2024 Ertuğrul doğan Fatih Tekke’yi arıyor, hocam üzerimde çok siyasi baskı var ve sizin ile çalışamayacağız diyor ve Şenol Güneş gündeme geliyor. Konu bu.

Yazıklar olsun bu şehrin çocuklarına ihanet edenlere. Yazıklar olsun bu şehre ihanet edenlere. Yazıklar olsun ilişkilerine bu kulübü kurban edenlere. Yazıklar olsun SİYASETİNİZE…”