ABC Politik

Gündem

İzmir’de CHP’li başkanın aracına saldırıya “kurumsal” cevap

İzmir’de CHP’li başkanın aracına saldırıya “kurumsal” cevap
Email :

CHP İzmir Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz’ın park halindeki aracına, belediyeden işten çıkarıldıkları belirtilen 2 kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Zanlılar gözaltına alınırken Ahmet Yılmaz, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurumsal kimliğine yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz” dedi.

CHP İzmir Kemalpaşa İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz, evinin önünden silah sesleri geldiğini duyunca durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi.

Yapılan incelemede, Yılmaz’ın otomobiline 6 mermi isabet ettiği belirlendi. Polis, etrafta 12 boş kovan buldu.

Polis ekipleri olayın faili olarak E.Ç. ile A.Y’yi gözaltına aldı.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre şüphelilerin, Kemalpaşa Belediyesi’nde çalıştıkları, yaklaşık 1 ay önce işten çıkarıldıkları öğrenildi.

“CHP’NİN KURUMSAL KİMLİĞİNE SALDIRI”

Ahmet Yılmaz konuya ilişkin ilçe binasında bir basın açıklaması yaptı.

Yılmaz, saldırıyı kendisine değil, CHP’nin kurumsal kimliğine yönelik bir saldırı olarak gördüklerini ifade etti.
Ahmet Yılmaz, “Dün gece saatlerinde aracıma yönelik yapılmış bu saldırının, dün itibariyle başlamış ve bitmiş bir olaydan ibaret olmadığını açıkça belirtmek istiyorum. Özellikle son birkaç aydır şahsıma yönelik hedef göstermeler bu süreci hazırlamıştır. Bu menfur saldırıyı CHP İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz’a yönelik değil, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurumsal kimliğine yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.