ABC Politik

Dünya

Rusya’dan AKP’nin BRICS talebine yanıt

Rusya’dan AKP’nin BRICS talebine yanıt
Email :

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, BRICS’e üyelik başvurusu hakkında, “Bu konudaki talebimiz açıktır, bu süreç işlemektedir. Ama bununla ilgili somut bir gelişme yoktur” dedi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Danışmanı Yuri Ushakov ise başvuruyu değerlendireceklerini belirtti.

Sözcü Ömer Çelik, dün yapılan AKP MKYK toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik’e, Amerikan yayın kuruluşu Bloomberg’in haberi hatırlatılarak, “Türkiye’nin BRICS’e resmi üyelik başvurusunda bulunduğu iddiası var. Bu iddia doğru mu?” sorusu yöneltildi. Çelik, başvuru yapıldığını doğruladı.

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre Ömer Çelik, “BRICS’e üye olmak istediğimizi zaten Sayın Cumhurbaşkanı’mız çeşitli defalarda ifade etti. Bu konudaki talebimiz açıktır, bu süreç işlemektedir. Ama bununla ilgili somut bir gelişme yoktur. BRICS’e üyelikle ilgili somut bir gelişme olursa biz onu sizle paylaşırız. Ama Türkiye’nin BRICS dahil bütün bu önemli platformlarda yer almak istediğini Sayın Cumhurbaşkanı’mız net bir şekilde ifade etmiştir” şeklinde konuştu.

“DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Danışmanı Yuri Ushakov, devlet sarayı Kremlin’de gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yuri Ushakov’a,Türkiye’nin BRICS’e üyelik başvurusu soruldu.

Ushakov, “Türkiye tam üyelik başvurusunda bulundu. Bu başvuruyu değerlendireceğiz” dedi.