ABC Politik

Dünya

Türk aktivisti öldürmeyi “taş”la savunan İsrail, aynı Hamas yöneticisini de 2. kez öldürdüğünü iddia etti!

Türk aktivisti öldürmeyi “taş”la savunan İsrail, aynı Hamas yöneticisini de 2. kez öldürdüğünü iddia etti!
Email :

İsrail Savunma Kuvvetleri(IDF), geçen hafta öldürdüğünü öne sürdüğü Hamas’ın Cenin kenti lideri Vasım Hazem’i yeniden öldürdüğünü savundu. IDF ayrıca, işgal karşıtı gösteride öldürülen Türk Aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’ye ise taş attığı için ateş ettiklerini ve ölüm haberini araştırdıklarını açıkladı.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin(Hamas) silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın 7 Ekim 2023 tarihinde “Aksa Tufanı” adını vererek Supernova Festivali’ne düzenlediği baskının ardından Gazze’yi işgal edip katliamlara başlayan İsrail, Batı Şeria’nın kuzeyinde bulunan Cenin kentine operasyon düzenledi.

İsrail Savunma Kuvvetleri(IDF), 14 Hamas militanının öldürüldüğünü, 30’dan fazla şüphelinin de yakalandığını öne sürdü. IDF ayrıca Cenin, Doğu Kudüs merkezli Filistin Devleti bölgesinin güneyinde yer alan Yahudiye ve Batı Şeria’nın güneyinde yer alan Samarya’daki saldırılardan sorumlu tuttuğu Hamas’ın Cenin Sorumlusu Vasım Hazem’i öldürdüğünü iddia etti.

IDF’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“14 terörist etkisiz hale getirildi, 30’dan fazla şüpheli yakalandı, yolların altına yerleştirilen yaklaşık 30 patlayıcı söküldü. Bu, Cenin’deki terörle mücadele operasyonlarımızdan operasyonel bir özettir.

Ayrıca, bir caminin altında bulunan yeraltı silah depolama tesisi ve patlayıcı üretmek için kullanılan bir laboratuvar da dahil olmak üzere çok sayıda terörist altyapı tesisi ortadan kaldırıldı.

Cenin’deki Hamas terör örgütünün başı olan terörist Wassem Hazem de ortadan kaldırıldı. Hazem, Cenin bölgesinde silahlı ve patlayıcı saldırıları yönetti ve Judea ve Samaria’daki terör saldırılarının ilerlemesinden sorumluydu.”

Bir hafta önce de öldürdüklerini öne sürmüşlerdi

IDF, 30 Ağustos 2024 Cuma günü yaptığı açıklamada Vasım Hazem’in aracına bir saldırı düzenlemişti.

IDF, bu saldırıda Hazem’in yanı sıra araçta bulunan Misbah el-Maşarka ve Arafat Amr adlı iki Filistinlinin daha öldürüldüğü yönünde bir açıklama yayınlamıştı.

“TAŞ ATTI, ATEŞ ETTİK, ARAŞTIRIYORUZ”

İsrail ordusu, Batı Şeria’nın Nablus kentine bağlı Beyta bölgesinde, düzenlenen işgal karşıtı eyleme silahlı saldırı düzenledi. İsrail’in saldırısında ABD vatandaşlığı da bulunan Ayşenur Ezgi Eygi, başından vurularak hayatını kaybetti.

İsrail Savunma Kuvvetleri(IDF), kendilerine taş atan “yabancı uyruklu bir kişi”ye ateşle karşılık verdiklerini ve ölüm haberlerini araştırdıklarını açıkladı.

IDF’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“İsrail güvenlik güçlerinin bugün Beyta bölgesine yakın bir noktada gerçekleştirdiği operasyon sırasında, güvenlik güçleri, kendilerine taş atan ve onlar için tehdit oluşturan şiddet eylemlerinin ana kışkırtıcısına ateşle karşılık verdi.

İsrail Savunma Kuvvetleri, bölgede açılan ateş sonucu yabancı uyruklu bir kişinin öldüğü yönündeki haberleri araştırıyor. Olayın detayları ve kadının vurulma koşulları inceleniyor.”