ABC Politik

Gündem

YRP’de bir “şantaj” istifası daha mı?

YRP’de bir “şantaj” istifası daha mı?
Email :

Genel Başkan Fatih Erbakan’ın, AKP’nin şantaj yaptığı iddialarının ardından Şanlıurfa Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar ve Konya Yalıhöyük Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’dan sonra YRP’li Sivas Yıldız Belediye Başkanı Ali Aydemir, Meclis üyeleriyle birlikte partisinden istifa ettiğini açıkladı.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

AKP ve YRP arasında “şantaj” krizi! CHP’ye kazandırmak ahlaksızlık mı?

Yeniden Refah Partisi(YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın 13 Ağustos’ta AKP’nin YRP’den seçilen belediye başkanı ve meclis üyelerine hizmet yaptırmama şantajıyla kendi partilerine katılma baskısını yapmasının ardından 14 Ağustos’taki kuruluş yıl dönümü etkinliğinde 9 YRP’li belediye başkanının AKP’ye geçmesiyle başlayan belediye başkanları istifaları devam ediyor.

AKP, 13 belediye başkanı ve 2 milletvekilini “transfer” etti! YRP: Nasıl zorunda bırakıldıklarını biliyoruz

2 Eylül 2024’te Şanlıurfa Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın, arkasında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafıyla bir video yayınlayarak, görevine “bağımsız” olarak devam edeceğini açıklamasının ardından 3 Eylül 2024 tarihinde de Konya Yalıhöyük Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz da belediye meclis üyeleriyle birlikte YRP’den istifa etmişti.

Arkasında Erdoğanla “bağımsızlık” ilan eden Gülpınar, “büyük” pişmanlığını itiraf etti! Konya’da “hayırlısı ile” istifa

“EN İNCE AYRINTISINA KADAR”

İstifa dalgasının son halkası Sivas Yıldız Belediye Başkanı Ali Aydemir oldu.

İstifasını, sosyal medya hesabından duyuran Ali Aydemir, “En ince ayrıntısına kadar düşünüp aldığımız karar ve gördüğümüz lüzum neticesinde Yeniden Refah Partisi’nden Belediye Başkanı olarak şahsım ve Belediye Meclis Üyelerim de olmak üzere istifa etmiş bulunmaktayız. Beldemize bağımsız olarak hizmet etmeye devam edeceğiz.Allah yar ve yardımcımız olsun” ifadelerini kullandı.

 

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Ali Aydemir (@ali_aydemir58)’in paylaştığı bir gönderi