ABC Politik

Gündem

Bahçeli’den “anlamlı” hediye: Veliahtını mı ilan etti?

Bahçeli’den “anlamlı” hediye: Veliahtını mı ilan etti?
Email :

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “06 CCC 01” plakalı klasik aracını MYK Üyesi Ali Uçak’a hediye etti. Aracın plakası akıllara, “Bahçeli, veliahtını mı ilan etti?” sorusunu getirdi.

ABC POLİTİK HABER MERKEZİ

Klasik otomobillere olan ilgisi kamuoyunca bilinen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den dikkat çeken bir hamle geldi.

Devlet Bahçeli, “06 CCC 01” plakalı klasik otomobilini MYK Üyesi Ali Uçak’a hediye etti.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ali Uçak, Aldığım bu anlamlı hediye karşısında Genel başkanımız Sn.Devlet Bahçeli beyefendiye bu ince düşüncesinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Kendisi iyi günümüzde kötü günümüzde her zaman yanımızda olmuştur. Bu anlamlı hediyeye gözüm gibi bakacağıma söz veriyorum. @dbdevletbahceli” ifadeleriyle teşekkür etti.

 

VELİAHTINI MI İLAN ETTİ?

Bahçeli’nin hediye ettiği otomobilin plakasında yer alan “CCC” ifadesi, MHP’nin sembolü olan “Üç Hilal”i sembolize ediyor. Plakanın sonundaki “01” ise genelde, bir kurumun “1 numara”sını yani başkanını sembolize eder.

Örneğin “06 TBMM 01”, plakası TBMM Başkanı makam aracının plakasıyken, “06 CHP 01” plakası ise CHP Genel Başkanı makam aracının plakasıdır.

Bu yüzden Devlet Bahçeli’nin bu plakalı otomobili hediye etmesi, “Bahçeli, veliahtını mı ilan etti?” sorusunu akla getirdi.