ABC Politik

Gündem

Kaplan’dan Soylu’lu “15 Temmuz hatası” çıkışı

Kaplan’dan Soylu’lu “15 Temmuz hatası” çıkışı
Email :

Suç Örgütü Liderliği ile suçlanan Ayhan Bora Kaplan, “Benim hatam 15 Temmuz’da TRT’nin önüne çıkmaktı. Maalesef benim adım Süleyman Soylu ile birlikte anıldı” dedi.

Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütü Davası’nın 14. celsesi dün, Ankara Sincan Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi’nde görüldü.

Ayhan Bora Kaplan, soruşturmayı yürüten polislerin de dahil olduğu gizli tanık davasında, yargılanan eski Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik ve ekibini kendilerine kumpas kurmakla suçlayarak, soruşturmada görev yapan polislerin “17-25 Aralık benzeri bir operasyon” yapmaya çalıştıklarını öne sürdü.

“SUÇ İŞLERİ BAKANI”

Kaplan, Polis Şevket Demircan’ın eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile husumeti olduğunu ve Süleyman Soylu’dan “Suç İşleri Bakanı” olarak bahsettiğini savundu.

Ayhan Bora Kaplan, “Defalarca söyledim bunlar bize kumpas kurdu. Polislerden Şevket Demircan, Yakup Yalçın isminde biriyle mesajlaşıyor. Mesajlaşmasında eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan bahsederken, ‘suç işleri bakanı’ diyor. Husumete bakın, düşmanlığa bakın. Benim hatam 15 Temmuz’da TRT’nin önüne çıkmaktı. Maalesef benim adım Süleyman Soylu ile birlikte anıldı” şeklinde ifade verdi.

“ORADA YAPTILAR, BURADA YAPAMADILAR”

Kaplan, kendisine yönelik operasyon iddiasını sürdürerek, “Adım anıldıktan sonra bunlar benim başıma bela oldular. 17-25 Aralık’ı yapan da 2 tane emniyet müdürüydü ve 1 savcıydı. Orada yaptılar; ama burada yapamadılar. Eğer onların bana ‘imzala’ dediği ifadeyi imzalamış olsaydım, emin olun 17-25 Aralık gibi bir şey yapacaklardı. Ama ben imzalamadım. Ben kimseye iftira atmam” şeklinde konuştu.