ABC Politik

Dünya

Biden’dan, “bağımsız soruşturma” isteyen Eygi’nin ailesine “kaza” yanıtı! İşgalci İsrail’den 11 Eylül anması

Biden’dan, “bağımsız soruşturma” isteyen Eygi’nin ailesine “kaza” yanıtı! İşgalci İsrail’den 11 Eylül anması
Email :

İşgal karşıtı gösteride İsrail keskin nişancısı tarafından öldürüldüğü raporlanan ve ailesinin bağımsız soruşturma istediği Türk Aktivist Ayşenur Ezgi Eygi hakkında ABD Başkanı Joe Biden, “Öyle görünüyor ki, bu bir kazaydı” dedi. UAD’ın Filistin’in bütününde “işgalci” ilan ettiği İsrail, ABD’de 11 Eylül Saldırıları’nda hayatını kaybedenleri andı.

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin(Hamas) silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın 7 Ekim 2023 tarihinde “Aksa Tufanı” adını vererek Supernova Festivali’ne yaptığı baskının ardından İsrail ordusunun Filistin’deki işgal ve katliamları sürüyor.

İsrail ordusunun, 6 Eylül 2024 tarihinde, Batı Şeria’nın Nablus kentine bağlı Beyta bölgesinde düzenlenen işgal karşıtı gösteride Türk Aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’nin İsrailli keskin nişancı ateşiyle öldürülmesi de gündemdeki yerini koruyor.

Nablus Valisi Gassan Daglas’ın otopsi raporunun Ayşenur Ezgi Eygi’nin İsrail ordusunun keskin nişancı ateşiyle başından vurularak öldürüldüğünü kesinleştirdiğini açıklamasının ardından Eygi’nin ailesinin “bağımsız soruşturma” çağrısı yaptığı ABD Başkanı Joe Biden’dan konuya dair açıklama geldi.

 

Eygi’yi İsrail keskin nişancısının öldürdüğü raporlandı

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre, cinayetle ilgili Joe Biden, “Öyle gözüküyor ki bu bir kazaydı, (kurşun) yerden sekerek kaza ile onu vurmuş. Halen bu konu üzerine çalışıyorum” dedi.

BLINKEN, “HAKSIZ” DEMİŞTİ

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Ayşenur Ezgi Eygi’nin öldürülmesi sonrası İsrail ordusunu eleştirmişti. Anthony Blinken, “O’nun öldürülmesi hem sebepsiz hem de haksızdı. Hiç kimse protestoya katıldığı için vurulmamalı ve öldürülmemeli” demişti.

ÖNCE “TAŞ ATTI, ATEŞ ETTİK”, SONRA “BAŞKASI HEDEFTİ”

İsrail ordusu, Eygi’nin hayatını kaybettiği 6 Eylül tarihinde, Ayşenur Ezgi Eygi’nin, kendilerine taş attığı, İsrail ordusunun da ateşle karşılık verdiği açıklamasını yapmıştı.

İsrail ordusundan dün yapılan açıklamada ise, Eygi’yi vuran keskin nişancının başka bir göstericiyi hedef aldığı öne sürülmüştü.

Türk aktivisti öldürmeyi “taş”la savunan İsrail, aynı Hamas yöneticisini de 2. kez öldürdüğünü iddia etti!

İŞGALCİ İSRAİL, 11 EYLÜL KURBANLARINI ANDI!

Filistin’de peş peşe yaptığı katliamlara türlü gerekçeler üreten İsrail, 11 Eylül Saldırısı’nda hayatını kaybedenleri andı.

İsrail Savunma Kuvvetleri’nin(IDF) sosyal medya paylaşımında, “11 Eylül’ü ve bu terör eyleminin etkilediği tüm kurbanları anıyoruz” ifadeleri yer aldı.

 

UAD, “İŞGALCİ” İLAN ETMİŞTİ

Uluslararası Adalet Divanı(UAD), Filistin’de katliamlar gerçekleştiren İsrail’i “işgalci” olarak ilan etmişti.

UAD’ın 19 Temmuz 2024 tarihli kararında, “İsrail, Gazze’de işgalci güç konumundadır” ve “İsrail, Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da işgalcidir” ifadelerine yer verilmişti.

UAD, İsrail’i Gazze’de işgalci ilan etti!

11 EYLÜL SALDIRILARI

IDF’nin bahsettiği saldırılar, 11 Eylül 2001 tarihinde, merkezi Afganistan’da bulunan El-Kaide isimli Siyasal İslamcı silahlı örgütün ABD’de düzenlediği saldırılar.

El-Kaide, ABD’nin Kaliforniya eyaletine seyahat etmesi planlanan 4 yolcu uçağını kaçırdı.

2 uçakla New York’taki Dünya Ticaret Merkezi’nin “İkiz Kuleler” adıyla anılan 110 katlı 2 ofis binasına saldırı düzenlendi. 1 uçakla ABD ordusunun karargahının da bulunduğu Savunma Bakanlığı’na(Pentagon) saldırı düzenlenirken federal hükumet binasına yönelen uçak, yolcuların çıkardığı isyan sonucu Pensilvanya eyaletinde düştü.

Saldırılar nedeniyle 3 bine yakın insan hayatını kaybederken 25 bine yakın insan da yaralanmıştı.