ABC Politik

Gündem

“Bilip söylemememiz gerekenler var” diyen Ensarioğlu’ndan cinayet sebebi iddiası | Narin’in amcası açığa alındı

“Bilip söylemememiz gerekenler var” diyen Ensarioğlu’ndan cinayet sebebi iddiası | Narin’in amcası açığa alındı
Email :

“Bilip söylemememiz gereken şeyler var” sözleri tartışma yaratan AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, “Bunlar, Narin’in ‘görmemesi gereken’ bir şey gördüğü için, amcası Salim Güran tarafından öldürülmüş olabileceği düşüncesini akla getiriyor” dedi. Aynı zamanda Muhtar olan Salim Güran, açığa alındı.

Diyarbakır’da 21 Ağustos 2024 tarihinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın 19 gün sonra cansız bedeninin bulunması gündemdeki yerini koruyor.

Konuyla ilgili soruşturma sürerken, “Bilip söylemememiz gereken şeyler var” sözleri tartışma yaratan AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Narin Güran cinayetinin nedeniyle ilgili dikkat çeken bir değerlendirme yaptı.

Yayın yasağı kaldırıldı | Şüpheli, Narin’in amcasını işaret etti | “Yalan” diyen yakına yumruk | Ensarioğlu: Bilip söylemememiz gerekenler var | Eyleme müdahale eden polis, avukatı gözaltına aldı

Serbestiyet’e konuşan Galip Ensarioğlu, soruşturmada yaşananlar hakkında, “Bunlar, Narin’in “görmemesi gereken” bir şey gördüğü için, amcası Salim Güran tarafından öldürülmüş olabileceği düşüncesini akla getiriyor” dedi.

Onur Erkan’ın, “Sizin Narin’in öldürülmesiyle ilgili ortaya çıkan bilgilerden ve bölgeyle ilgili bilgilerinizden vardığınız bir değerlendirme var mı?” sorusuna yanıt veren Ensarioğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Bilindiği gibi zanlılardan biri, Narin’in cansız bedenini, Narin’in köy muhtarı olan amcası Salim Güran’ın kendisine teslim ettiğini ve kendisinin de dereye gizlediğini itiraf etti. Salim Güran zaten aracında Narin’in DNA izinin bulunması ve telefonundaki verilerini silmesi gibi tespitler sonrası geçen hafta tutuklanmıştı.

Narin’in Kur’an kursundan çıkarken başında bulunan tülbenti de ailesiyle birlikte yaşadığı evinde bulundu. Bu da önemli bir bilgi çünkü Narin’in eve ulaşmadan kaçırılmış olabileceği gibi tahminler de yürütülüyordu. Ancak tülbentin evde bulunması Narin’in eve ulaştığını gösteriyor.

Ayrıca o gün, köyün gençleri de iki gün sonra olacak düğünün davetiyelerini dağıtmak için civar köylere gitmiş.

Bunlar, Narin’in “görmemesi gereken” bir şey gördüğü için, amcası Salim Güran tarafından öldürülmüş olabileceği düşüncesini akla getiriyor. Henüz bunları reddediyor kendisi.”

“SİYASETİ BIRAKMA” KARMAŞASI

Sözcü Televizyonu’nun haberine göre Galip Ensarioğlu, siyaseti bırakmayı düşündüğünü söyledi.

Sözlerinin çarpıtıldığı iddiasını yenileyen Ensarioğlu, “Vallahi siyaseti bırakmayı düşünüyorum. Özellikle yurt dışı kaynaklı PKK unsurlarının bu işi yayması ama sosyal medyada dolaşan bir sürü başı boş insanın da yargısız infaz yapması. Biz neden siyaset yapıyoruz? Şeref ve haysiyetimiz için. Madem bırakayım siyaseti daha iyi. Böyle bir şey olur mu? Bir müddet dinleneceğim ve konuşmayacağım. Benim birilerini kollama saklama şeyim olabilir mi? Bu kız artık hepimizin kızı” şeklinde konuştu.

Yalanladı

Galip Ensarioğlu, daha sonra yaptığı açıklamada siyaseti bırakmak gibi bir düşüncesi olmadığını belirtti.

Sosyal medya hesabından’ndan iligli haberin paylaşımını alıntılayan Ensarioğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Siyaseti bırakmak gibi bir düşüncem kesinlikle yoktur. Aksine, ülkeme ve milletime hizmet etme konusundaki kararlılığım artarak devam etmektedir. Yoluma emin adımlarla devam edeceğim ve halkımızın güvenini boşa çıkarmamak için tüm enerjimi bu yolda harcayacağım.

Günlerdir yaptığınız kirli oyunlarla, organize ettiğiniz linç saldırılarıyla, kast etmediğim her türlü yalan ve iftiralarla dolu itibarsızlaştırma çabalarınızla beni yolumdan ve davamdan alıkoyabileceğinizi sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Ne kadar aciz olduğunuzu, bu yaşananlarla bir kez daha gösterdiniz. Beklediğim özür ve sorumluluğu almak yerine, iftiralarla ve çarpıtmalarla halkımızı yanıltmaya devam ediyorsunuz.

Ancak halkımızın bu manipülasyoncu zihniyetin farkında olduğunu ve yanımda olduğunu görmek, mücadeleme olan inancımı daha da artırıyor. Tüm bu süreçte destek ve anlayış gösteren herkese teşekkür ederim.”

 

SALİM GÜRAN AÇIĞA ALINDI

Tutuklu Tavşantepe Mahalle Muhtarı ve Nuran Güran’ın amcası Salim Güran, Bağlar Kaymakamlığı’nca görevinden açığa alındı. Mevzuat gereği ilçe idare kurulu kararıyla tutukluğundan dolayı açığa alınıp birinci aza muhtar olarak geçici görevlendirildi.